Wat vindt u van het nieuwe ontwerp?

Het is zover! Het nieuwe ontwerpvoorstel voor de Markt is af. U bent van harte uitgenodigd om uw mening te geven over het plan voor een nieuwe inrichting van de Markt in Lochem. Dat kan online maar ook op 6 of 9 oktober in de voormalige speelgoedwinkel in de Molenstraat 16 in Lochem.

In het ontwerp (klik op de afbeelding om hem te vergroten) is rekening gehouden met het behoud van groen, minder parkeerplaatsen en meer plekken om gezellig te zitten. Denk aan zitranden met groen bij een bronfontein midden op de Markt. Deze fontein kan uit wanneer je de plek nodig hebt voor bijvoorbeeld de weekmarkt. De keitjes op de grote markt zullen voor een groot deel verdwijnen maar op plekken waar je niet hoeft te lopen terugkomen. Ook krijgt in het ontwerp de Gudulakerk rondom een groene strook van een lage blokhaag met siergroen. 

Bekijk hier de 3D-animatie en laat ons onderaan deze pagina weten wat u ervan vindt.

Kloppend hart

De Markt als kloppend hart van de binnenstad van Lochem! Daar willen we naartoe. Met de nieuwe inrichting ontstaat er meer eenheid tussen de Markt en de andere plekken in het centrum van Lochem. De Markt wordt een fijne en gezellige plek om te winkelen, recreëren en boodschappen te doen. Daarbij is het behoud van de historische sfeer belangrijk. Ook moeten er verschillende evenementen kunnen plaatsvinden op de Markt. Kortom een levendige binnenstad met de Markt als middelpunt.

Wat spreekt u aan in het ontwerp? En wat minder?

We horen het graag

Vul hieronder het formulier digitaal in (niet meer mogelijk vanaf 18 oktober 2021)