Onder het huidige accommodatiebeleid is er minder geld voor onderhoud en subsidies en heeft de gemeente als eigenaar vooral een regierol. Dat houdt in dat de gemeente beheerders van accommodaties vraagt om mee te denken over hun verantwoordelijkheden en over plannen. Daarbij is het een uitdaging voor alle partijen om leefbaarheid in de kernen te vergroten door goede voorzieningen te houden voor onderwijs, voorschool, sport, welzijn en cultuur, met minder geld.

In Gorssel is in 2017 een onderzoek (quickscan) uitgevoerd naar de haalbaarheid van een multifunctionele accommodatie (meer accommodaties onder een dak). Nu komt er eerst een vervolgonderzoek met een uitwerking van de quickscan en een onderzoek naar een alternatief. De verwachting is dat de gemeenteraad in de loop van 2018 een besluit neemt over het accommodatieplan Gorssel.

Samenwerking

Bij de vormgeving van het plan heeft de gemeente samengewerkt met de Werkgroep Accommodaties Gorssel. Daarin zijn de Dorpsraad Gorssel, de Vullerschool, 't Trefpunt, Zwembad De Boskoele, Tennisvereniging LTC, Voetbalvereniging VV Gorssel en de Protestantse gemeente Gorssel-Epse vertegenwoordigd.

Dorpsbijeenkomst 26 maart 2018

Tijdens de dorpsbijeenkomst van 26 maart [presentatie (pdf, 597 KB)  en visual (pdf, 585 KB) ] wisselden inwoners van Gorssel met elkaar van gedachten over de toekomst van voorzieningen en accommodaties in Gorssel. Ze kwamen met idee├źn tijdens een peiling (pdf, 1.234 KB)  en gesprekken in groepjes. In het vervolgproces blijft de mening van inwoners uit Gorssel belangrijk.

quickscan - januari 2018 (pdf, 2.156 KB)