Onze medewerkers voeren hun werk professioneel uit. Klantgerichtheid staat hierbij voorop. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij begrijpen dat u het vervelend vindt

  • wanneer een weg is afgesloten.
  • wanneer u een bon heeft terwijl u dacht dat u goed geparkeerd had.
  • wanneer we ergens niet aan mee kunnen werken.

We begrijpen emoties. We hebben ze zelf ook. Maar we hebben geen begrip voor agressie en geweld.

We volgen de landelijke richtlijnen van het programma Veilige Publieke Taak:

  • Agressief of gewelddadig gedrag tegen werknemers met een publieke taak accepteren we nooit.
  • Geef de medewerker de ruimte om zijn/haar werk te doen.
  • Volg de aanwijzingen van de medewerker op.
  • Verstoor de (bedrijfs)orde niet.

Respect

Wij gaan respectvol met elkaar om.

Afspraken

Meldt u zich zonder afspraak of buiten de openingstijden? Dan kan een medewerker niet altijd met u in gesprek. Onze medewerkers zullen altijd proberen uw vraag te beantwoorden. Is dit niet mogelijk, dan maken we een (nieuwe) afspraak met u.

Roken, alcohol en drugs

Hebt u drank en/of drugs gebruikt en daardoor niet redelijk aanspreekbaar? Dan gaan wij niet met u in gesprek. In onze gebouwen is roken, alcohol en/of drugs verboden. Gebruikt u dit toch, dan vragen wij u het gebouw te verlaten. Ook het terrein rond het gemeentehuis is 100% rookvrij. 

Wapens, gevaarlijke voorwerpen en bedreiging

Bent u in het bezit van een wapen of ander gevaarlijk voorwerp? Dan zullen onze medewerkers niet met u praten. We zullen het altijd melden aan de politie.

Verbale agressie

Bij schelden, schreeuwen of discriminerende taal, spreken wij u aan op uw gedrag. Bij herhaling helpen onze medewerkers u niet verder.

Bedreiging en geweld

Bedreiging van medewerkers (handtastelijkheden, verbaal en/of lichamelijk geweld) accepteren wij niet. Wij staan u dan niet langer te woord en ontzeggen u de toegang tot het gebouw. Wij doen aangifte bij de politie voor het opmaken van een proces-verbaal.

Vervelend gedrag

Het is niet toegestaan andere bezoekers lastig te vallen. Onze medewerkers vragen u dan het gebouw te verlaten. Bij het gooien met voorwerpen of veroorzaken van vernielingen schakelen wij de politie in. De kosten van materiƫle en immateriƫle schade zullen wij op u verhalen.

Gezichtsbedekkende kleding

Gezichtsbedekkende kleding is verboden in overheidsgebouwen. Dit is kleding die het gezicht geheel bedekt. Of kleding waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn, zoals een integraalhelm, een bivakmuts of een nikab. Wij vragen altijd om de gezichtsbedekking af te doen. Doet u dit niet, dan kunnen we u niet helpen. We vragen u dan om weg te gaan. Vertrekt u niet vrijwillig, dan schakelen we de politie in.

Honden

Met uitzondering van hulphonden zijn honden en andere huisdieren verboden in de publieksruimten.

Foto, film of geluidsopnamen

Overleg dit eerst even met een medewerker.