Wat leuk dat u plannen heeft om te trouwen of uw partnerschap te laten registreren in de gemeente Lochem! Alvast van harte gefeliciteerd met dit voornemen. Wij de trouwambtenaren van de gemeente Lochem  heten u van harte welkom op onze informatiepagina. Wij stellen u ons hier aan uw voor.  

Een Babs (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) is een ambtenaar die door een gemeente is aangesteld met als taken het voltrekken van huwelijken, registreren van partnerschappen en het omzetten van geregistreerde partnerschappen in huwelijken. De trouwambtenaar leidt uw trouwceremonie in goede banen, vertelt wat wel en niet kan, wat uw rechten en plichten zijn én zorgt voor een warme en persoonlijke sfeer tijdens de ceremonie.

In de gemeente Lochem heeft u de keuze uit negen trouwambtenaren. Iedereen is anders en dat geldt ook voor een Babs. Daarom is de keuze aan u. Benader alstublieft uw eerste keuze, mocht deze persoon niet bij u passen of er is geen klik, kies dan een van de anderen trouwambtenaren van de lijst.

Klik op een foto om direct de informatie van uw mogelijke trouwambtenaar te bekijken. Heeft u een trouwambtenaar gevonden die u aanspreekt? Maak dan met deze persoon een afspraak om uw wensen te bespreken. Tip: zet de ondertiteling in de video aan als uw geen geluid wilt of kunt gebruiken.

Maria Rotteveel-Kinkhuis

Ik ben blij dat ik sinds 1997 met plezier veel huwelijken en partnerschappen heb mogen sluiten. In mijn vroegere werk als wijkverpleegkundige heb ik veel mensenkennis opgedaan en geleerd goed te luisteren. Dit kan ik nu heel goed gebruiken in deze functie. En door mijn jarenlange verblijf in Tanzania spreek ik mijn talen goed en leerde ik veel over andere culturen. De liefde tussen mensen maakt blij en ik wil graag met u filosoferen hoe dat in uw geval vorm te geven. Graag maak ik een afspraak met u om van uw trouwdag iets buitengewoons te maken.

Telefoon:0575-54 02 00
E-mail:maria.rotteveel@outlook.com
Beroep:Wijkverpleegkundige
Hobby’s en vrije tijd:Tuinieren, muziek, dans, bloemschikken, literatuur en lekker koken.

Caroline van Wijhe-de Boer

De Vraag is gesteld, jurken en pakken worden uitgezocht en kaarten zijn al onderweg. Nu de ceremonie! Daar help ik jullie maar wat graag bij.

Mijn naam is Caroline van Wijhe, tekstschrijver, vertaler, zelf ook getrouwd (ik spreek dus uit ervaring) en moeder van drie kleine kinderen. Ik teken met liefde en empathie jullie verhaal op. Niet te zwaar, maar ook met oog voor gewichtige zaken. Mail of bel me, en dan praten we samen verder.

Telefoon:06-34556683 
E-mail:babscarolinetrouwt@gmail.com
Beroep:tekstschrijver en vertaler
Hobby’s en vrije tijd:koken en bakken, schilderen 

Nel Oolman-van Gerrevink

Geluk. Gelukkig zijn. Gelukkig maken. De basis van een mooi leven samen, van jullie huwelijk. Graag wil ik een (bescheiden) bijdrage leveren aan dit geluk. Door op de mooiste dag van jullie leven, de trouwdag, jullie huwelijk te sluiten met een toespraak op maat. Mijn ervaring als presentatrice bij muzikale optredens en paardenevenementen komt me van pas om er een persoonlijk gebeuren van te kunnen maken, op de manier, die het beste bij jullie past, waarbij zeker de humor niet mag ontbreken. Ik wens jullie nu al vast toe, dat je elkaar gelukkig maakt. Veel geluk!

Telefoon:0573-43 17 94
E-mail:n_oolman@hotmail.com
Beroep:receptioniste-telefoniste
Hobby’s en vrije tijd:Omroepen bij paardenkeuringen (Haflingers), zingen in cantorij, koor en dialectgroepje.

Cathie Hoek-Groeneweg

Een veelbewogen leven leerde me de waarde van veerkracht en doorleefde wijsheid, van relativeren vanuit zachte humor. Als gevoelsmens zoek ik altijd de verbinding met de ander, waarbij echtheid, diepgang en een brede kijk mijn uitgangspunten zijn. Bij mijn werk als BABS laat ik me graag inspireren door de charme van de Ieren en de magie van hun beeldende vertelkunst.
Mijn kracht: de essentie vangen uit het verhaal van een bruidspaar, met aandacht voor tact, detail en balans. Mijn missie: een toespraak componeren die sprankelt, ontroert en glans geeft aan jullie woorden. Kortom, een sfeervolle ceremonie waarin jullie jezelf herkennen en die recht doet aan jullie unieke band. Deze uitdaging is ook voor míj iedere keer weer een boeiend avontuur…

Telefoon:06-191 88 351
E-mail:cathie@mhjhoek.com
Beroep:Vroeger jurist, nu tekstredacteur/tekstschrijver
Hobby’s en vrije tijd:Zang en accordeon Ierse folk, piano, Balfolk dans, stemacteren, vrijwilliger The Donkey Sanctuary Ireland.

Willem Stortelder

Liefde tussen twee mensen bezegelen doe je niet zomaar, het is een daad voor het leven. Als Babs daarbij een rol spelen is voor mij een voorrecht. Ik wil dat doen op een voor jullie passende manier, geen mens is hetzelfde en elke trouwerij eenmalig. Ik zie het als mijn taak om het ultieme moment van het Ja-woord gebeiteld in je geheugen achter te laten en getuigen en gasten daar vol bij te betrekken. Om dat goed en persoonlijk te kunnen doen ga ik je veel vragen en goed luisteren. Zodat het ceremoniële deel van jullie trouwdag voorbode wordt van een feest om nooit te vergeten.

Telefoon:06-45066331
E-mail:willem@willemstortelder.com
Beroep:Internationaal spreker/moderator/analist rond creativiteit en drijfveren
Hobby’s en vrije tijd:Natuur en theater

Jo Brinkhuis

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand zijn is voor mij een eer. BABS zijn verveelt nooit omdat geen enkel huwelijk of geregistreerd partnerschap hetzelfde is. Je mag een bijdrage leveren op de mooiste dag van twee mensen. Elke keer is het weer een uitdaging en daar doe ik ook alle moeite voor om de speech geheel op het paar te schrijven. Behalve voor het paar is het voor de aanwezige gasten ook feest en is het mijn streven dat de ceremonie nog lang positief in het geheugen van alle aanwezigen blijft hangen. Mocht de keus op mij zijn gevallen maak ik graag nader kennis met jullie om er samen iets moois van te maken.

Telefoon:0575-51 79 26
E-mail:j.brinkhuis@chello.nl
Beroep:Rechercheur
Hobby’s en vrije tijd:Sport in het algemeen met name voetbal, lezen en vakanties

Natasja Everink

Wat ongelooflijk leuk dat jullie gaan trouwen! En wat een eer als ik dat mag doen. Ik ben Natasja, getrouwd, drie (adoptie)kinderen, verzot op een bruine boterham met hagelslag en heel erg nieuwsgierig naar mensen.
Ik wil jullie dan ook graag beter leren kennen. Want niets zo eervol dan om als trouwambtenaar samen een prachtige ceremonie neer te mogen zetten. Met elkaar toewerken naar een belangrijk moment op de mooiste dag van jullie leven. Dat hoop ik in openheid, vertrouwen en met liefde te kunnen doen. Ik ga vragen en veel luisteren om er zo samen een bijzonder, uniek en onvergetelijk huwelijksmoment van te maken! Op verzoek: ik kan ook Engels, Duits en Achterhoeks.

Telefoon:06 - 55 55 40 31
E-mail:natasss.media@hotmail.com
Beroep:Regisseur/regie-assistent
Hobby’s en vrije tijd:Schrijven, reizen, lezen en bakken

Gerjan Vorkink

Jullie gaan trouwen of je partnerschap registreren. Een buitengewoon leuk vooruitzicht en gefeliciteerd met dit voornemen. Maar nu moeten jullie aan de bak. Plannen bedenken hoe je de dag wilt indelen, afspraken maken met leveranciers kortom werk aan de winkel. Dan is het buitengewoon fijn dat je de ceremonie helemaal kunt uitbesteden aan mij.

Uiteraard bespreken we samen de globale inhoud van de ceremonie. Buitengewoon ongedwongen, lekker lachen en gezellige gesprekken dat kun je aan mij overlaten. Geen slaapverwekkende ellenlange verhalen over alles dat jullie toch al weten maar een frisse blik op wat we hebben besproken. Engels en Duits spreek ik ook.

Ik ben getrouwd en heb inmiddels twee kleinkinderen. En als je “Even Apeldoorn” belt dan tref je mij op mijn werk aan want dat doe ik ook nog. Kortom altijd bezig en nu hopelijk voor jullie.

Telefoon:06 - 260 49 295
E-mail:Buitengewoongejeve@gmail.com
Beroep:Business consultant arbeidsvoorwaarden
Hobby’s en vrije tijd:Sporten, concerten bezoeken, organiseren van de Keidagen Lochem, kleinkinderen vermaken, vrijwilligerswerk doen, behangen, “buschauffeuren”, jullie trouwen en nog een paar andere bezigheden.

Astrid Akse

Binnenkort is jullie grote dag! Alles is vast al geregeld. Nu de ceremonie nog. Ik wil jullie daar graag bij helpen. Mijn naam is Astrid Akse, getrouwd, moeder van 2 kinderen, wonend in Lochem. In het dagelijks leven ben ik leerkracht in het basisonderwijs en sinds 2022 Babs in de gemeente Lochem.

In een persoonlijk gesprek bereiden we samen de ceremonie voor. Hierna maak ik voor jullie een mooie en persoonlijke toespraak, met plek voor een lach en eventueel een traan. Het wordt een ceremonie die helemaal aansluit bij jullie wensen en één om nooit te vergeten.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Telefoon:06 - 100 77 552
E-mail:babsastrid4all@gmail.com
Beroep:Leerkracht
Hobby’s en vrije tijd:Fietsen, bloemschikken, bridgen.

Eigen trouwambtenaar?

U kunt ook zelf iemand vragen. Voorwaarde is dat deze persoon al in een andere gemeente is benoemd tot (buitengewoon)ambtenaar burgerlijke stand. Deze benoeming moet nog geldig zijn. Hij/zij wordt dan voor één dag benoemd in de gemeente Lochem. Daar betaalt u wel € 102 extra voor. Voor meer informatie neem ruim op tijd contact op met de gemeente. Telefonisch 0573 - 28 92 22 of per mail burgerzaken@lochem.nl.