De trouwambtenaren (officieel heten zij Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, afgekort Babs) van de gemeente Lochem stellen zich voor. Kies eerst de trouwambtenaar die u aanspreekt. Maak daarna met deze persoon een afspraak om uw wensen te bespreken.

Maria Rotteveel-Kinkhuis

Ik ben blij dat ik sinds 1997 met plezier veel huwelijken en partnerschappen heb mogen sluiten. In mijn vroegere werk als wijkverpleegkundige heb ik veel mensenkennis opgedaan en geleerd goed te luisteren. Dit kan ik nu heel goed gebruiken in deze functie. En door mijn jarenlange verblijf in Tanzania spreek ik mijn talen goed en leerde ik veel over andere culturen. De liefde tussen mensen maakt blij en ik wil graag met u filosoferen hoe dat in uw geval vorm te geven. Graag maak ik een afspraak met u om van uw trouwdag iets buitengewoons te maken.

Telefoon:0575-54 02 00
E-mail:maria.rotteveel@outlook.com
Beroep:Wijkverpleegkundige
Hobby’s en vrije tijd:Tuinieren, muziek, dans, bloemschikken, literatuur en lekker koken.

Caroline van Wijhe-de Boer

De Vraag is gesteld, jurken en pakken worden uitgezocht en kaarten zijn al onderweg. Nu de ceremonie! Daar help ik jullie maar wat graag bij.

Mijn naam is Caroline van Wijhe, tekstschrijver, vertaler, zelf ook getrouwd (ik spreek dus uit ervaring) en moeder van drie kleine kinderen. Ik teken met liefde en empathie jullie verhaal op. Niet te zwaar, maar ook met oog voor gewichtige zaken. Mail of bel me, en dan praten we samen verder.

Telefoon:06-34556683 
E-mail:babscarolinetrouwt@gmail.com
Beroep:tekstschrijver en vertaler
Hobby’s en vrije tijd:koken en bakken, schilderen 

Marja Eggink-Meuleman

Een huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap wil een ieder op zijn/haar eigen manier en het is leuk dat ik daar mijn bijdrage aan mag en kan geven. Als beëdigd buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand probeer ik op mijn eigen manier een persoonlijk tintje aan deze bijzondere gebeurtenis te geven. Samen kunnen we een invulling aan de huwelijksceremonie geven zoals jullie dat wensen. Naast het wettelijke gebeuren, zorg ik met enthousiasme voor die persoonlijke en stijlvolle ceremonie. Het is toch één van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven. Een huwelijksdag blijft in je herinnering.

Telefoon:0573-22 13 81 of 06-30 14 62 66
E-mail:marja2405@gmail.com
Beroep:Agrarisch bedrijf i.s.m. echtgenoot
Hobby’s en vrije tijd:Tuinieren, zwemmen, bestuurlijk actief, lezen

Nel Oolman-van Gerrevink

Geluk. Gelukkig zijn. Gelukkig maken. De basis van een mooi leven samen, van jullie huwelijk. Graag wil ik een (bescheiden) bijdrage leveren aan dit geluk. Door op de mooiste dag van jullie leven, de trouwdag, jullie huwelijk te sluiten met een toespraak op maat. Mijn ervaring als presentatrice bij muzikale optredens en paardenevenementen komt me van pas om er een persoonlijk gebeuren van te kunnen maken, op de manier, die het beste bij jullie past, waarbij zeker de humor niet mag ontbreken. Ik wens jullie nu al vast toe, dat je elkaar gelukkig maakt. Veel geluk!

Telefoon:0573-43 17 94
E-mail:n_oolman@hotmail.com
Beroep:receptioniste-telefoniste
Hobby’s en vrije tijd:Omroepen bij paardenkeuringen (Haflingers), zingen in cantorij, koor en dialectgroepje.

Cathie Hoek-Groeneweg

Een veelbewogen leven leerde me de waarde van veerkracht en doorleefde wijsheid, van relativeren vanuit zachtheid en humor. Als gevoelsmens zoek ik altijd verbinding, waarbij echtheid, luisteren en een open blik mijn uitgangspunten zijn. Ik laat me graag inspireren door de charme en milde ironie van de Ieren. Hun beeldende verteltrant laat zien hoe mooi taal als instrument kan zijn.

Mijn kracht: de essentie vangen uit het verhaal van een bruidspaar, met oog voor sfeer, balans en tact bij subtiele gevoeligheden. Mijn missie: een toespraak componeren die raakt, sprankelt en beklijft. Kortom, een ceremonie die recht doet aan jullie unieke band. Deze uitdaging is ook voor míj iedere keer weer een boeiend avontuur.

Telefoon:06-191 88 351
E-mail:cathie@mhjhoek.com
Beroep:Vroeger jurist, nu ceremonieel spreker, tekstschrijver, auteur/eindredacteur Oral Historybundels, taalcorrector
Hobby’s en vrije tijd:Zang en accordeon traditionele Ierse folk, piano, Balfolk dansen, Quality Time Volunteer The Donkey Sanctuary Ireland

Willem de Rode

In het jaar 2000 heb ik m’n eerste huwelijk mogen voltrekken en heb sindsdien veel huwelijken en partnerschappen mogen sluiten. In 2003 heb ik de luchtverkeersleiding van de luchtmacht vaarwel gezegd, maar luchtvaart heeft nog steeds m’n belangstelling. Klassieke auto's, koken en reizen zijn enkele van mijn liefhebberijen. Jullie kunnen van mij een ongedwongen en ontspannen huwelijksvoltrekking verwachten, toegesneden op jullie persoonlijk en op de gasten. Een uitgebreid voorgesprek gaat daaraan vooraf. Belangrijk, want het vormt de basis van een rake huwelijkstoespraak. Overigens spreek ik heel behoorlijk Engels en Duits. Dus… wie weet tot ziens!

Telefoon:0575-49 20 85 / 06-22 56 80 80
E-mail:w.derode@planet.nl
Beroep:Oud-Luchtmachtofficier
Hobby’s en vrije tijd:Klassieke auto’s, luchtvaart, reizen, koken en zingen in een koor

Willem Stortelder

Liefde tussen twee mensen bezegelen doe je niet zomaar, het is een daad voor het leven. Als Babs daarbij een rol spelen is voor mij een voorrecht. Ik wil dat doen op een voor jullie passende manier, geen mens is hetzelfde en elke trouwerij eenmalig. Ik zie het als mijn taak om het ultieme moment van het Ja-woord gebeiteld in je geheugen achter te laten en getuigen en gasten daar vol bij te betrekken. Om dat goed en persoonlijk te kunnen doen ga ik je veel vragen en goed luisteren. Zodat het ceremoniële deel van jullie trouwdag voorbode wordt van een feest om nooit te vergeten.

Telefoon:06-45066331
E-mail:willem@21lobsterstreet.com
Beroep:Internationaal spreker/moderator/analist rond creativiteit en drijfveren
Hobby’s en vrije tijd:Natuur en theater

Jo Brinkhuis

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand zijn is voor mij een eer. BABS zijn verveelt nooit omdat geen enkel huwelijk of geregistreerd partnerschap hetzelfde is. Je mag een bijdrage leveren op de mooiste dag van twee mensen. Elke keer is het weer een uitdaging en daar doe ik ook alle moeite voor om de speech geheel op het paar te schrijven. Behalve voor het paar is het voor de aanwezige gasten ook feest en is het mijn streven dat de ceremonie nog lang positief in het geheugen van alle aanwezigen blijft hangen. Mocht de keus op mij zijn gevallen maak ik graag nader kennis met jullie om er samen iets moois van te maken.

Telefoon:0575-51 79 26
E-mail:j.brinkhuis@chello.nl
Beroep:Rechercheur
Hobby’s en vrije tijd:Sport in het algemeen met name voetbal, lezen en vakanties