De gemeente Lochem plaatst zelf geen laadpalen. De gemeente Lochem is in samenwerking met andere gemeenten in de provincie Gelderland en Overijssel voor plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte een concessie aangegaan met Vattenfall. U doet uw aanvraag voor een laadpaal in de openbare ruimte bij Vattenfall en zij dienen de aanvraag vervolgens in bij de gemeente. De gemeente toetst of de locatie geschikt is voor het plaatsen van een laadpaal, waarna een verkeersbesluit wordt genomen. Meer informatie hierover is te vinden in onze integrale laadvisie.

Plankaart

De locaties waar mogelijk een laadpaal geplaatst wordt, zijn inzichtelijk op de plankaart. Op deze kaart is onder andere te zien waar in de openbare ruimte in het verleden al laadpalen gerealiseerd zijn en waar in de toekomst nog laadpalen geplaatst kunnen worden. 

Wat kost het?

De gemeente Lochem betaalt niet mee aan de plaatsing en exploitatie van een oplaadpunt. Vattenfall investeert in de oplaadpalen en doen exploitatie en beheer. Meer informatie over de voorwaarden en kosten vindt u op de website van Vattenfall.

Hoe vraag ik het aan?

Het aanvragen van een vergunning en het plaatsen van laadpunten aan de openbare weg gebeurt in Lochem dus door Vattenfall.

Laadpaal op particuliere grond?

Voor het aanvragen van een laadpunt op particuliere grond kunt u meer informatie opvragen bij LochemEnergie.