Energieactie: Energierekening onbetaalbaar?

Door de stijgende energieprijzen is de energierekening voor een deel van de Lochemse inwoners onbetaalbaar geworden.

Gratis hulp van energieconciërges, gratis bespaarproducten en een gratis huishoudelijk apparaat

Minder energie gebruiken is slim om de energierekening te verlagen en blijvend laag te houden. Maar hoe doet u dat? In de eerste plaats door geen onnodige energie te gebruiken. In de tweede plaats door energiebesparende producten zoals ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips te gebruiken, en bijvoorbeeld een oude koelkast of vriezer vervangen die al meer dan 8-10 jaar oud is. Echter niet iedereen heeft voldoende geld om deze producten te kopen. Daarom stelt de gemeente Lochem geld beschikbaar voor mensen met een klein inkomen met de actie ‘Energierekening onbetaalbaar?’ De actie geldt voor zowel huurders als woningeigenaren en loopt tot eind 2025.

Wat houdt de actie in?

Twee energieconciërges van burgercoöperatie LochemEnergie (meestal een man en een vrouw) komen bij u thuis om samen te bekijken wat het meeste voordeel oplevert. Zij kijken naar de jaarrekening en geven allerlei tips voor besparing die geen geld kosten. Kleine maatregelen zoals ledlampen, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie worden direct gratis geïnstalleerd of aangebracht. De conciërges helpen bij de aanvraag voor een zuinige koelkast, vriezer of wasmachine als u daarvoor in aanmerking komt. Die wordt geleverd en geïnstalleerd door een van de lokale witgoed-leveranciers. Tot slot wordt er gekeken of er maatwerk geleverd kan worden. Dat kan zijn hulp bij financiering van zonnepanelen, of een oplossing voor isolerend glas.

Wie komt in aanmerking?

Mensen met een inkomen tot 130% van het minimuminkomen, mensen die in aanmerking komen voor de eenmalige energietoeslag van de gemeente Lochem, of mensen die meer dan 12% van hun inkomen aan energie moeten betalen.

Contact

Bel naar 06 - 11 22 06 92 of mail naar hulp@energierekeningonbetaalbaar.nl 

Ook als u twijfelt of u in aanmerking komt, kunt u bellen. De energieconciërges kunnen sowieso altijd helpen met praktische tips.

Vindt u zelf bellen of mailen lastig? U kunt ook iemand anders vragen om namens u te bellen of te mailen voor deze actie.