De gemeente Lochem is een groene, natuurlijke gemeente in de Achterhoek. Met 11 charmante dorpjes en een authentiek en historisch stadje heeft Lochem voor iedere bezoeker en bewoner iets te bieden. Het fraaie voor de Achterhoek zo kenmerkende coulisselandschap wordt afgewisseld met indrukwekkende bomenrijen, glooiende oevers, bossen en heidevlaktes. Het aantal landgoederen met statige landhuizen is indrukwekkend.

De Achterhoekse gastvrijheid en de vele overnachtingsmogelijkheden nodigen uit tot een fijn verblijf. De omgeving leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen. Ook kunt u evenementen bezoeken en meedoen aan allerlei sportieve activiteiten.

Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie Achterhoek

Heeft u een camping, vakantiepark, hotel of groepsaccommodatie in de Achterhoek? Wilt u met uw bedrijf klaar zijn voor de toekomst? Neem dan deel aan het ‘Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie Achterhoek’. Samen met 7 andere Achterhoekse gemeenten bieden wij u ondersteuning. Het programma is praktisch en gericht op direct resultaat. Lees hier meer: Vitale Verblijfsrecreatie Achterhoek.

 

VVV Lochem

In het centrum van Lochem vindt u een VVV-inspiratiepunt. Daar maakt u kennis met alles wat er in de gemeente Lochem te beleven is. Meer informatie over de VVV-punten, evenementen en activiteiten vindt u op VVV Lochem.

Stichting Achterhoek Toerisme

Stichting Achterhoek Toerisme werkt aan regionale, landelijke en euregionale toeristische promotie en projecten. Op de website Achterhoek.nl vindt u toeristische informatie over de Achterhoek. Zakelijke partners vinden kennisprogramma’s, toeristische cijfers, informatie over campagnes en meer op zakelijk.achterhoek.nl.

Circulus

Circulus onderhoudt voor ons de toeristische paden.

Visie en uitvoeringsplan

De gemeente heeft een nieuwe visie op het gebied van recreatie en toerisme (pdf, 14.897 KB)  en een uitvoeringsprogramma (pdf, 5.055 KB) . De komende jaren stopt de gemeente extra energie en geld  in de vrijetijdseconomie, zodat recreatie en toerisme weer toonaangevend worden in Lochem. Lies hierover in de Vrijetijdsagenda_Achterhoek_2020-2030 (pdf, 2.553 KB) 

Vragen?

Neem dan contact op met Anneloes Blauw, beleidsambtenaar recreatie en toerisme via a.blaauw@lochem.nl  of (0573) 28 93 57