Onze gemeente is een groene, natuurlijke gemeente in de Achterhoek. Ze bestaat uit 11 charmante dorpjes en een authentiek en historisch stadje. Het fraaie coulisselandschap heeft indrukwekkende bomenrijen zien, zacht kronkelende beken en prachtige landhuizen.

Fraaie overnachtingsmogelijkheden nodigen u uit tot een verblijf. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes. Ook vindt u hier mooie evenementen en voldoende mogelijkheden voor sportieve activiteiten.

VVV Lochem

De website van VVV Lochem vertelt u alles over ondernemerschap, toerisme, recreatie, kunst en cultuur binnen onze gemeente.

Stichting Achterhoek Toerisme

De Stichting Achterhoek Toerisme verzorgt voor ons de toeristische informatie, de lokale promotie en projecten op het gebied van toerisme en recreatie. Op de website Stichting Achterhoek Toerisme vindt u leuke attracties en evenementen. Maar ook activiteiten in de buitenlucht en interessante musea.

Circulus-Berkel

Circulus-Berkel onderhoudt voor ons de toeristische paden.

Visie en uitvoeringsplan

De gemeente heeft een nieuwe visie op het gebied van recreatie en toerisme (pdf, 14.897 KB)  en een uitvoeringsprogramma (pdf, 5.055 KB) . De komende jaren stopt de gemeente extra energie en geld  in de vrijetijdseconomie, zodat recreatie en toerisme weer toonaangevend worden in Lochem.