Lochem krijgt een nieuwe woonwijk: Kop van Oost! Dicht bij het centrum met alle voorzieningen binnen handbereik worden de komende jaren woningen gebouwd. Of je nu voor een appartement gaat, voor een tussenwoning of een vrijstaande woning. Alles is mogelijk.

Hoe gaan we dit aanpakken?

  • De gemeente heeft een stedenbouwkundig plan (pdf, 13.691 KB)  en een beeldkwaliteitplan (pdf, 21.221 KB)  gemaakt voor het gebied en het verplaatsen van bestaande bedrijven naar nieuwe locaties in Lochem.
  • Het bestemmingsplan voor de daadwerkelijke bouw van de woningen is eind 2021 goedgekeurd..

Hoe gaat de Kop van Oost eruitzien?

  • De te bouwen woonwijk Kop van Oost zal gaan bestaan uit vier deelgebieden met ieder een eigen karakter: het kanaal, de Berkel, de Groene Hoven en het Stadsplein.
  • In totaal worden er in 4 fases circa 120 woningen en appartementen gebouwd.
  • Informatie over het uiterlijk van de woningen, met bijbehorende prijzen, zal op de website van de Kop van Oost worden gedeeld.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Alle woningen in fase 1 zijn inmiddels opgeleverd. Wel wordt er nog gewerkt aan de bestrating. De definitieve beplanting, zoals bomen, hagen en struiken komt in het najaar. Dat lukte helaas niet meer in het voorjaar omdat het aansluiten van de woningen op het openbare electriciteitsnet vertraging opliep. Nijhuis Bouw heeft sinds afgelopen donderdag 19 woningen in fase 3.1 (zie kaartje) in verkoop. Informatie op www.woneninkoopvanoost.nl. Via die website kun je ook inschrijven als belangstellende.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

U kunt zich aanmelden voor een speciale nieuwsbrief van ontwikkelaar Nijhuis waarin belangrijke updates worden gedeeld over de bouw.  Meer informatie over de planning, de woningen en de verkoop, vindt u op de website Kop van Oost.

De aanmeldknop staat onderaan de pagina.