Eén loket voor zorg, jeugd, werk en inkomen

Vanaf 1 januari 2019 is er één loket, waar u als inwoner van de gemeente Lochem terecht kunt met vragen over zorg, jeugd, werk en inkomen: ‘t Baken. Deze toegang vervangt de vier bestaande loketten: het Zorgloket, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Gebiedsteam Lochem en Het Plein Lochem (nu in Zutphen). Ook voor werk en inkomen kunt u straks bij ’t Baken terecht.

Waarvoor kunt u bij ’t Baken terecht

U zoekt naar manieren om langer thuis te blijven wonen, u heeft vragen over de ontwikkeling van uw kind, u heeft moeite met het vinden van een baan, of het gaat financieel even niet makkelijk. Voor al deze vragen kunt u straks terecht bij ’t Baken. Samen zorgen we voor een passende oplossing voor uw hulpvraag en meer grip op uw situatie! Bij ’t Baken werken mensen met brede kennis en ervaring. Lukt het niet om binnen het eigen netwerk een oplossing te vinden dan wordt er gezocht naar andere mogelijkheden.

’t Baken is op diverse manieren bereikbaar

Via mail, telefoon, website maar ook via persoonlijk contact kunt u vanaf 1 januari 2019 in contact komen met de consulenten van ‘t Baken. Daarnaast zullen de consulenten op verschillende plaatsen, zoals op scholen en bij huisartsen, aanwezig zijn en ook op huisbezoek gaan. ’t Baken wordt gevestigd in het gemeentehuis in Lochem en in Den Oldenhof in Gorssel.

Naam ’t Baken

Een baken heeft verschillende betekenissen. Zo is een baken een merkteken dat bedoeld is voor de luchtvaart of scheepvaart om veilig te kunnen navigeren. Bakens geven houvast. Een baken werkt ook preventief: het helpt om koers te houden. Een baken is dichtbij en herkenbaar voor iedereen. Bakens liggen er niet zomaar, daar is over nagedacht.

U bent vanaf 1 januari 2019 van harte welkom bij ’t Baken!

» Naar de website van 't Baken