Boek je toekomst!

Onze gemeente hoort thuis in de regio van de Graafschap Bibliotheken. In Lochem en haar kernen zijn mooie faciliteiten te vinden op het vlak van leescultuur. Niet alleen voor de (e-) boekuitleen, ook voor films, muziek en zeker voor inspirerende workshops en ontmoetingen in alle leeftijdscategorieën bent u bij de Graafschap Bibliotheek aan het juiste adres. Zelfs voor de allerkleinsten heeft de Graafschap Bibliotheek een voorleesplan in het project Boekstart, waaraan de gemeente graag steun geeft. Kijk voor meer informatie op graafschapbibliotheken.nl.

Maak het met de Muzehof!

Muzehof Centrum voor de Kunsten is de ontmoetingsplek voor kunstzinnig onderwijs in de regio Zutphen en Lochem. Jong en oud kunnen hier hun talent ontdekken voor muziek, dans, circus en theater. De lessen zijn op verschillende locaties. In Lochem zijn ze in het Stadshuus. Presentaties en uitvoeringen zijn in de hele regio. De Muzehof werkt samen met culturele partners, scholen en bedrijven. Cultuurcoaches helpen scholen bij het organiseren van cultuureducatie. De Muzehof bemiddelt in aanvragen voor geld uit het Jeugdcultuurfonds Gelderland. Dit fonds maakt mogelijk dat kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben, toch kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie op muzehof.nl.

Doe ’t zelf!

Actief deelnemen aan cultuur kan vanzelfsprekend ook bij een van de vele amateurverenigingen die de gemeente rijk is. Niet alleen in stad Lochem, maar ook in bijna alle kernen geven muziekverenigingen en koren kleur aan het culturele leven met bijzondere uitvoeringen. De betekenis op buurt- en kernniveau is groot. Samenwerken aan kunstbeoefening - in de meest brede zin van het woord - bindt mensen. Theater, fotografie, volksdansen; een greep uit het aanzienlijke aanbod.