De gemeente helpt u met het zoeken van een baan, en als dat niet lukt dan begeleiden we u bij het vinden van onbetaald werk of andere activiteiten. Het Plein in Zutphen voert deze taken voor de gemeente Lochem uit.

Werk zoeken met ondersteuning

Het Plein kan u ondersteunen wanneer u werk zoekt. Soms is een gesprek met een van onze Pleincoaches voldoende om u op weg te helpen. Maar Het Plein kan u ook meer hulp aanbieden. Wat u nodig heeft, bepaalt u samen met uw Pleincoach. Meer informatie over werk zoeken met ondersteuning is te vinden op de website van Het Plein. Ook spelen werkgevers een belangrijke rol bij het vinden van een baan.

Heeft u een uitkering nodig?

Wanneer u (tijdelijk) geen werk heeft of te weinig eigen inkomen heeft om van rond te komen, kunt u terecht bij Het Plein in Zutphen. Het Plein kan uw inkomen aanvullen tot het sociaal minimum. Eerst stellen zij vast of u recht hebt op een ander inkomen, zoals Werkloosheidswet (WW), Ziektewet (ZW) of Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Als u dat niet heeft, bekijken ze of u recht hebt op een uitkering en wat de hoogte er van is. De meest voorkomende uitkering die Het Plein verstrekt is vanuit de Participatiewet (PW), ook wel de bijstandsuitkering genoemd. Meer informatie over uitkeringen en het aanvragen hiervan vindt u op de website van Het Plein.

Kijk eens op hulwijzerlochem.nl

U kunt ook terecht op hulpwijzerlochem.nl met uw vraag. Dit online sociaal loket geeft uw snel en simpel informatie en advies over allerlei onderwerpen, zoals: mantelzorg, vrijwilligerswerk, geldzaken, huishouden, werk, vervoer, zorg en gezondheid. Naast deze informatie staan op hulpwijzerlochem.nl adressen van (vrijwilligers)- organisaties die van dienst kunnen zijn bij een (hulp-)vraag. Ook kunt u, als u op zoek bent naar gezelligheid of wanneer u actief mee wilt doen, snel zien welke activiteiten er worden georganiseerd. U kunt via hulpwijzerlochem.nl ook zelf hulp aanbieden. Daarvoor is er een samenwerking met BUUV. Op deze online marktplaats worden diensten aangeboden en kunnen ook diensten gevraagd worden.