Iedereen is verplicht een zorgverzekering te hebben. Als u een laag inkomen heeft, kunt u gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Daarvoor heeft de gemeente Lochem afspraken gemaakt met een zorgverzekeraar. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse premie aan de zorgverzekeraar waardoor de premie voor de inwoner omlaag gaat.

Gemeentepolis: Salland Zorgverzekeringen

Vanaf 1 januari 2019 bieden wij inwoners van de gemeente Lochem met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm een collectieve zorgverzekering bij Salland Zorgverzekeringen. Salland Zorgverzekeringen maakt alle afspraken met zorgverleners zelf waardoor zij goed bekend zijn met de zorgverleners en beter kunnen samenwerken. Ook bij Salland hebben wij een uitgebreide verzekering afgesloten met daarbij de mogelijkheid om de eigen bijdrage Wmo en het verplicht eigen risico mee te verzekeren.

Als de huidige verzekerden gebruik willen blijven maken van een collectieve zorgverzekering met een voordelige premie dan moeten zij, vóór het einde van dit jaar, overstappen naar Salland Zorgverzekeringen. Dit kan via de website www.GezondVerzekerd.nl.

De Gemeentepolis in het kort

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering, een uitgebreide aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. De gemeente draagt bij in uw premie. Heeft u kinderen jonger dan 18 jaar? Dan zijn uw kinderen gratis meeverzekerd.

  • U kunt kiezen uit twee pakketten: de Gemeentepolis Extra en de Gemeentepolis Plus.
  • De basisverzekering is bij elk pakket gelijk.
  • Beide pakketten hebben een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Bij de Gemeentepolis Plus krijgt u meer vergoed dan bij de Gemeentepolis Extra.
  • Bij de Gemeentepolis Plus is het verplicht eigen risico van € 385,00 volledig meeverzekerd. Bij de Gemeentepolis Extra kunt u vrijwillig sparen voor het eigen risico.
  • Bij de Gemeentepolis Plus krijgt u uw eigen bijdragen Wmo vergoed.

Meer informatie over de Gemeentepolis vindt u in de folder (pdf, 499 KB) .

Overstappen

Wilt u verzekerd blijven via de voordelige collectieve zorgverzekering van de gemeente Lochem? Dan moet u overstappen van Menzis naar Salland Zorgverzekeringen. Dit is gemakkelijk zelf te doen, op www.gezondverzekerd.nl kiest u uw nieuwe zorgverzekering, zegt u uw contract bij Menzis op en meldt u zich aan bij Salland Zorgverzekeringen.

U kon zich tot en met 31 december 2018 aanmelden voor de Gemeentepolis Extra of Gemeentepolis Plus. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl, op deze website vindt u uitgebreide informatie over de pakketten die Lochem biedt.

Voor wie

Voor iedereen met een laag inkomen of voor wie weinig te besteden heeft als gevolg van schulden.

Hoe vraag ik het aan?

Via check waar je recht op hebt is te zien hoe groot de kans is dat u gebruik kunt maken van deze regeling en hoe u dit kunt aanvragen. Bellen of langskomen in het gemeentehuis kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Telefoon (0573) 28 92 90.