Alle evenementen en bijeenkomsten zijn tot 1 juni afgelast. Een maatregel die nodig is, om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Wilt u een nieuwe datum voor uw evenement bepalen? Doe dit dan in overleg met de gemeente.

Zodra het nieuws bekend werd, dat alle evenementen tot 1 juni niet door kunnen gaan, heeft de gemeente alle vergunninghouders gebeld. Natuurlijk is bij iedereen de teleurstelling groot, maar uit de gesprekken bleek ook begrip. Ieders gezondheid gaat nu voor.

Stem af

Het is op dit moment nog niet duidelijk, hoe de situatie in ons land zich ontwikkelt. We begrijpen dat iedereen graag vooruitkijkt naar de tweede helft van dit jaar. Maar wilt u een nieuwe datum plannen voor uw evenement? Stem dit dan af. Zo zorgen we er samen voor dat niet alle evenementen straks op hetzelfde tijdstip zijn. En dat er voldoende mensen en middelen zijn om de evenementen ook straks veilig te laten verlopen. Denk aan hulpverleners en verkeersregelaars.

75 jaar vrijheid

De maatregelen raken ook alle activiteiten die georganiseerd zijn rondom 75 jaar vrijheid. Een jubileumjaar dat niet meer terugkeert. Op www.lochem.nl/75jaarvrijheid publiceren we de komende tijd de mooie films over oorlog en vrede, gemaakt door Henk-Jan Winkeldermaat en Bart Verdult. Lees in het artikel over de 4 mei-herdenkingen, wat u zelf kunt doen om onze bevrijders te bedanken. Hoe mooi is het als we massaal de vlag uithangen?

Contact en informatie

Wilt u contact met de gemeente over uw evenement? Bel ons op (0573) 28 92 22 en vraag naar Carla Groenendijk (evenementen in Lochem) of Monique Hazewinkel (overige kernen).

 

Deel dit artikel