Dinsdag 31 maart opent in Hotel Landgoed Ehzerwold in Almen een tijdelijk zorghotel met 115 plekken. Het zorghotel is voor mensen met en zonder coronabesmetting en het blijft open zolang er extra bedden nodig zijn.

Er is plek nodig voor patiënten die niet naar huis kunnen

De druk op de ziekenhuizen en de zorgorganisaties in de regio Noord- en Oost-Gelderland neemt toe. Ook de komende dagen zijn er meer bedden nodig. De ziekenhuizen en zorgorganisaties in onze regio moeten samen zorghotels openen. Voor patiënten die zorg nodig hebben en niet naar huis kunnen. Het gaat om mensen met en zonder coronabesmetting. Ook in Apeldoorn opent vandaag een  tijdelijk zorghotel.

Huisartsen en thuiszorg verwijzen patiënten

In Ehzerwold komen vooral patiënten via de huisartsenposten en thuiszorg. Het gaat om patiënten die thuis geen zorg (meer) kunnen krijgen uit hun eigen netwerk. Huisartsen kunnen in het tijdelijke zorghotel ook een plek regelen voor patiënten die niet meer kunnen genezen. 

Professionele zorg

Artsen en verpleegkundigen verlenen de zorg. Vrijwilligers helpen met niet-medische taken. De coördinatie van het tijdelijke zorghotel is in handen van de Veiligheidsregio, de GGD en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR).

Omwonenden zien vaker een ambulance

Omwonenden zullen vaker een ambulance zien rijden. Alle zorg krijgen mensen in het zorghotel; daar is buiten niets van te merken. Er wordt professioneel en veilig gewerkt. Mensen met en zonder coronabesmetting verblijven op verschillende afdelingen.

We dragen allemaal ons steentje bij

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: De veiligheidsregio, GGD en GHOR hebben snel moeten schakelen nadat de opdracht van het Rijk kwam om extra bedden te regelen.  Een lokale aannemer en vrijwilligers van de brandweer hebben flink de handen uit de mouwen gestoken. Ik ben blij dat dankzij alle inzet het tijdelijke zorghotel vandaag al open gaat. Zo dragen we allemaal ons steentje bij in deze crisistijd”.

In Noord- en Oost Gelderland zijn vanaf vandaag 4 zorghotels waarnaar artsen verwijzen. In Almen, Apeldoorn, Ermelo en Harderwijk. 

Deel dit artikel