De meeste zwembaden in onze gemeente zijn weer open. Ook is het seizoen voor zwemmen in meren en plassen weer begonnen.

Meeste zwembaden weer open

Zwembad De Beemd en de buitenbaden in Almen en Gorssel zijn sinds zaterdag 16 mei weer open. De Beemd biedt voorlopig alleen doelgroepzwemmen, zoals banen zwemmen of aquarobics. Als u wilt zwemmen, neemt u contact op met De Beemd om een reservering te maken. U ontvangt dan alle voorschriften waar u zich aan dient te houden. Vanaf 18 mei beginnen ook de zwemlessen weer. De ouders krijgen hierover alle informatie die ze nodig hebben.
In de buitenbaden in Gorssel en Almen mag de jeugd tot 18 jaar wel ‘vrij’ zwemmen. Het Leussinkbad in Laren is van plan om op 30 mei weer de deuren te open. Bekijk voor u gaat zwemmen de website van het zwembad waar u heen wilt. Daar vindt u de informatie en voorschriften en voorkomt u teleurstellingen.  

Zwemmen in natuurwater

De officiële zwemlocaties zijn weer open. Ook dit is voorlopig anders dan anders:

  1. Houd 1,5 meter afstand, ook in het water
  2. Kom alleen of met mensen uit uw eigen huishouden
  3. Blijf binnen de regio van uw eigen woonomgeving
  4. Vermijd lichamelijk contact met anderen
  5. Ga thuis naar het toilet (de toiletten op locatie zijn gesloten)
  6. Was thuis de handen met zeep, minimaal 20 seconden
  7. Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos
  8. Verlaat direct na het recreëren de locatie. Blijf niet onnodig hangen op toegangswegen, trappen en parkeerplaatsen.

De provincie controleert of de regels goed worden opgevolgd en of er sprake is van te grote groepen die de waterkant opzoeken. De provincie kan de zwemplek sluiten voor publiek.

Veilig zwemmen

Zoals altijd geldt: Zwem alleen in de aangewezen zwemlocaties. Op deze plekken wordt de waterkwaliteit, veiligheid en hygiëne regelmatig gecontroleerd. Zwemmen in natuurwater blijft altijd op eigen risico. Zwem niet in grote rivieren, of kanalen. Dit kan levensgevaarlijk zijn. Kijk voor meer informatie op www.zwemwater.nl  of bel met de Zwemwatertelefoon: 026 – 359 99 99.

Deel dit artikel