Om meerdere redenen kunt u inzage willen in een verleende vergunning of in het bouw- en milieuarchief. Omdat u verbouwplannen hebt of omdat u informatie zoekt over een woning die te koop staat. Ook kunt u inzage willen in een verleende omgevingsvergunning omdat u mogelijk bezwaar hebt tegen de vergunning.

Wat kost het?

  • A-0 formaat € 4,20 per kopie
  • A-4 formaat € 0,57 per kopie
  • A-3 formaat € 1,20 per kopie

Hoe vraag ik het aan?

Waarom moet ik een afspraak maken om bouw-of milieudossiers in te zien?

Het bouw- en milieuarchief is een omvangrijk archief dat geheel wordt gedigitaliseerd. Zolang dit gebeurt zijn de papieren dossiers elders en is nog niet alle informatie direct beschikbaar. Om te voorkomen dat u tevergeefs naar het gemeentehuis komt kunt u daarom beter een afspraak maken. Medewerkers van de omgevingsbalie informeren u over de beschikbaarheid van informatie en wanneer u deze kunt inzien.

Wanneer kan ik inzage krijgen in zojuist gepubliceerde omgevingsvergunningen?

Inzage in verleende vergunningen is mogelijk op werkdagen bij de omgevingsbalie in het gemeentehuis in Lochem. Zonder afspraak kan dit van 8:30 tot 10:30 uur. U kunt ook een afspraak maken.

Kan ik ook aanvragen om een vergunning inzien, als de vergunning nog niet is verleend?

De gemeente is verplicht om een aanvraag om een omgevingsvergunning te publiceren. Een aanvraag leidt niet automatisch tot een vergunning, ook kan tijdens de procedure de aanvraag wijzigen. De gemeente stelt u wel in de gelegenheid een aanvraag in te zien. U kunt geen kopieën van een aanvraag krijgen en u moet er op bedacht zijn dat een aanvraag nog kan wijzigen, worden ingetrokken of dat de vergunning wordt geweigerd. U kunt pas bezwaar maken nadat een besluit op de vergunning is genomen. Vergunningen worden op de gebruikelijke bekendgemaakt in het gemeenteblad. Het vooraf indienen van een zienswijze kan alleen wanneer de procedure dit voorschrijft.

Kan ik kopieën krijgen uit het bouw- en milieuarchief of van vergunningen?

U kunt desgewenst tegen betaling kopieën krijgen van documenten uit het bouw- en milieuarchief. Dit kan ook van besluiten over een omgevingsvergunning. Van aanvragen om een omgevingsvergunning, waarover nog geen besluit is genomen, worden geen kopieën verstrekt.