13 augustus 2021

De coronamaatregelen hebben grote gevolgen voor de economie. Dit brengt onzekerheid met zich mee. Ondernemers –ook zelfstandigen zonder personeel- kunnen aankloppen bij verschillende organisaties voor informatie, hulp en financiële steun. Op deze pagina vindt u alle informatie. Wij werken deze pagina regelmatig bij.

Overzicht steun- en herstelpakket

Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van het totale steun- en herstelpakket. Met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Hiermee helpt de Rijksoverheid grote en kleine (zelfstandig) ondernemers en biedt ondersteuning als werknemers van werk(loosheid) naar nieuw werk bewegen.

Tozo in de gemeente Lochem

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt voor de gemeente Lochem uitgevoerd door de ROZ. U kunt de Tozo of de verlenging direct aanvragen op de website van de ROZ. U vindt hier ook meer informatie over de Tozo-regeling. Let op! Ook als u gebruik maakt van de 4e Tozo regeling, moet u zelf verlenging aanvragen om in aanmerking te komen voor Tozo 5.

Doe de regelingencheck

Kijk voor alle bestaande regelingen, op de website van de KvK. U vindt daar

 • hoe u een regeling aanvraagt
 • de deadlines voor aanvragen
 • informatie over krediet- en garantieregelingen. 

Uitstel van betaling belasting

 • Belastingdienst
  Getroffen ondernemers kunnen makkelijker uitstel van belasting aanvragen. De Belastingdienst stopt de invorderingen dan direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Kijk voor meer informatie op de site van belastingdienst.
 • Gemeente (Tribuut)
  Ook de gemeente Lochem geeft soepeler uitstel van de gemeentelijke belastingen. Dit verloopt via  Tribuut. Heeft of verwacht u (dringende) betalingsproblemen? Neem dan zelf contact op met Tribuut. Bel voor informatie en advies met Tribuut via telefoon (055) 580 22 22. Of stuur een e-mail naar info@tribuut.nl.

Informatie over het coronavirus

Andere informatie én advies over het coronavirus vindt u op deze websites:

Gericht advies van uw brancheorganisatie of vakbond

Brancheorganisaties en vakbonden denken met u mee. En geven u advies om deze bijzondere tijd zo goed mogelijk door te komen.

 • Zo ontwikkelde FNV Zelfstandigen een gids met informatie over de vergoedingen die nu voor ondernemers open staan.
 • Zet InRetail op een rijtje waar uw mensen een (commerciële) coronatest kunnen doen en
 • Zet Koninklijke Horeca Nederland speciaal voor horecaondernemers vragen en antwoorden op een rij.

Welke informatie biedt uw brancheorganisatie of vakbond u aan?

Contact met de gemeente

Wilt u als ondernemer iets doorgeven aan de gemeente Lochem of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze medewerkers van het team EZ:

Anneloes Blaauw – a.blaauw@lochem.nl (0573) 28 93 57
Cor Bernard – c.bernard@lochem.nl  (0573) 28 91 41
Hans Wennekes – MKBmanagers@lochem.nl  06-13 33 28 53