17 juni 2022

De coronamaatregelen hebben grote gevolgen (gehad) voor de economie. Dit brengt onzekerheid met zich mee. Ondernemers – ook zelfstandigen zonder personeel – konden en kunnen bij verschillende organisaties aankloppen. Voor informatie, hulp en financiële steun. Op deze pagina vindt u alle informatie. Wij werken deze pagina regelmatig bij.

Overzicht steun- en herstelpakket

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van het hele steun- en herstelpakket. Met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Hiermee helpt de Rijksoverheid grote en kleine (zelfstandig) ondernemers en biedt de overheid steun als werknemers van werk(loosheid) naar nieuw werk bewegen. De meeste regelingen zijn op dit moment gestopt. Sommige lopen nog wel.

Tozo in de gemeente Lochem

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) werd voor de gemeente Lochem uitgevoerd door de ROZ. Deze regeling is per 1 oktober 2021 gestopt. Als u als zelfstandige nog financiële ondersteuning nodig heeft, dan kunt u via de ROZ mogelijk een beroep doen op de BbZ (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) aanvragen. Kijk voor de voorwaarden op de website van de ROZ.

Doe de regelingencheck

Kijk voor alle bestaande regelingen, op de website van de KvK. U vindt daar

 • hoe u een regeling aanvraagt
 • de einddatum voor aanvragen
 • informatie over krediet- en garantieregelingen. 

Uitstel van betaling belasting

 • Belastingdienst
  Sommige ondernemers kregen tijdens de coronamaatregelen uitstel van betaling. Op dit moment worden betalingsregelingen getroffen. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op de website van de Belastingdienst.
 • Gemeente (Tribuut)
  Ook de gemeente Lochem heeft soepeler uitstel van de gemeentelijke belastingen aangeboden. Dit ging via  Tribuut. Heeft u of verwacht u (dringende) betalingsproblemen? Neem dan zelf contact op met Tribuut. Bel voor informatie en advies met Tribuut via telefoon (055) 580 22 22. Of stuur een e-mail naar info@tribuut.nl.

Informatie over het coronavirus

Andere informatie én advies over het coronavirus vindt u op deze websites:

Gericht advies van uw brancheorganisatie of vakbond

Brancheorganisaties en vakbonden denken met u mee. En geven u advies om deze bijzondere tijd zo goed mogelijk door te komen.

 • Zo ontwikkelde FNV Zelfstandigen een gids met informatie over de vergoedingen die nu voor ondernemers open staan.
 • Zet InRetail op een rijtje waar uw mensen een (commerciële) coronatest kunnen doen en
 • Zet Koninklijke Horeca Nederland speciaal voor horecaondernemers vragen en antwoorden op een rij.

Welke informatie biedt uw brancheorganisatie of vakbond u aan?

Contact met de gemeente

Wilt u als ondernemer iets doorgeven aan de gemeente Lochem of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze medewerkers van het team EZ:

Anneloes Blaauw – a.blaauw@lochem.nl (0573) 28 93 57
Cor Bernard – c.bernard@lochem.nl  (0573) 28 91 41
Hans Wennekes – MKBmanagers@lochem.nl  06-13 33 28 53