Deel uw idee om de Achterhoek aantrekkelijk te houden

Hoe houden we de Achterhoek aantrekkelijk om te werken en leven? LEADER Achterhoek maakt met subsidie de plannen van inwoners voor samen leven, wonen en werken in de Achterhoek mogelijk.

De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk vormen samen LEADER Achterhoek. Denk mee, vul de online enquête in of kom naar een van de twee bijeenkomsten:

  • Donderdag 16 maart bij de Stadsboerin, Klootsemastraat 1 te Doetinchem
  • Donderdag 23 maart in Natuurpark Kronenkamp, Kronenkamp 14 te Neede (voor mensen uit de gemeente Lochem de dichtsbijzijnde locatie).

De bijeenkomsten starten om 17.00 uur en duren tot uiterlijk 19.30 uur. Er staat soep met een lekker broodje voor u klaar! Opgeven kan met het opgaveformulier op de website van LEADER Achterhoek: https://bit.ly/3ERv27o

U kunt ook een vragenlijst invullen. Wat gaat goed op het Achterhoekse platteland en wat kan beter? U komt bij de vragenlijst via deze link op de website van LEADER Achterhoek: https://bit.ly/3y2dfGS

Wat is LEADER Achterhoek?

Dankzij subsidie van LEADER Achterhoek zijn tussen 2015 en 2022 meer dan 70 plannen van inwoners gerealiseerd. Plannen die resulteerden in beter leven, wonen en werken in onze mooie regio. LEADER is een Europees subsidieprogramma voor de leefbaarheid van het platteland. Alle inbreng die we van u krijgen over fijn leven, wonen en werken in de Achterhoek vatten we samen in een LEADER programma met speerpunten voor de periode 2023-2027.

De enquête vindt u op de website www.leaderachterhoek.nl. Wilt u deelnemen aan een van de werksessies dan vindt u op de website de link voor de aanmelding. Het is ook mogelijk om een mailtje te sturen naar jolandakemna@leaderachterhoek.nl met daarin uw naam, naar welke bijeenkomst u wilt komen en met hoeveel personen u komt. Op de website vindt u ook meer informatie over de totstandkoming van het nieuwe programma.

Meer informatie vindt u op www.leaderachterhoek.nl.