Ondernemers en de gemeente. Twee werelden met vaak hetzelfde doel. Een sterke economie en een gemeente waar het prettig leven, wonen en recreëren is. Om het contact tussen ondernemers en de gemeente aan te halen, organiseert de gemeente een reeks Lochemse Zaken Cafés. Een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en over en weer te weten wat er speelt.

Het Lochemse Zaken Café

In 2019 waren er 4 cafés gepland. Drie cafés zijn gehouden. De bijeenkomst op 28 november 2019 gaat wegens gebrek aan belangstelling niet door. Vermoeden is dat de bijeenkomst te snel volgt op de jaarlijkse Lochemse Ondernemersavond, die 21 november werd gehouden.

Weten wat er speelt

De cafés zijn een initiatief van wethouder Economie Eric-Jan de Haan: “Als gemeente zijn we er voor onze inwoners en ondernemers. Het motto van ons college is ‘Dichtbij, duurzaam, doen!’. We blijven graag de hele collegeperiode in gesprek, ook met ondernemers. Ik hoop er veel te ontmoeten. Van MKB-er, ZZP’er, tot toekomstig ondernemer en industrieel. Het is goed om elkaar te spreken over kansen en belemmeringen en mogelijke acties.  

Meer informatie

Het is de bedoeling om ook in 2020 Lochemse Zaken Cafés te organiseren. Meer informatie volgt zodra deze beschikbaar is. Wilt u meer weten over onze Lochemse Zaken Cafés, of heeft u een idee of vraag hierover? Neem dan contact op met Anneloes Blaauw, beleidsmedewerker Economische Zaken via a.blaauw@lochem.nl.