Wij vinden het belangrijk dat iedereen een goede zorgverzekering heeft. Ook wanneer u een laag inkomen heeft.  Daarom bieden wij voor mensen met een laag inkomen een voordelige en uitgebreide zorgverzekering aan. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse premie. Daardoor blijven de kosten voor u lager. 

Voor deze collectieve zorgverzekering hadden wij afspraken met zorgverzekeraar Salland. Maar vanaf 1 januari 2021 biedt Salland Zorgverzekeringen deze zorgverzekering niet meer aan. De gemeente heeft nu nieuwe afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Aevitae om vanaf 1 januari 2021 de gemeentelijke zorgverzekering aan te bieden.

Brief

Inwoners die op dit moment de gemeentelijke zorgverzekering hebben via Salland, hebben al een brief ontvangen over de wijziging. In de week van 16 november sturen wij naar een grotere groep mensen een brief met daarin alle informatie over de verschillende pakketten en de premies die daar bij horen. Ook staat in deze brief meer informatie over overstappen of aanmelden.

Spreekuren

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, zijn er een aantal digitale spreekuren waar u zich voor aan kunt melden. Ook hierover staat in de brief meer informatie.

Meer informatie

In het gemeentenieuws van volgende week staat een hele pagina met informatie rondom de gemeentelijke zorgkostenverzekering. Daarnaast vindt u dan ook op onze website en social media-kanalen meer informatie. Heeft u op dit moment al vragen dan kunt u contact opnemen met ’t Baken. Zij zijn telefonisch te bereiken via 0573 – 28 92 90. Een email sturen kan ook naar info@bakenlochem.nl.

Deel dit artikel