Alle acht niet actief beveiligde overwegen (NABO’s) in de gemeente Lochem verdwijnen. Deze heft ProRail op of beveiligt ze. De eerste borden, die gebruikers op de naderende sluiting wijzen, plaatsen we deze week bij vijf van deze overgangen. Een goede stap in onze verkeersveiligheid.

Eerste kwartaal 2021

We zijn voornemens om in het eerste kwartaal van 2021 de volgende vijf overgangen op te heffen:

  • Lochem, nabij Aalsvoort-West / Rossweg
  • Almen, Binnenweg
  • Eefde, ’t Haveke
  • Eefde - Almen, Hulzerdijk en Wagenvoortsdijk ( tussen Elzerdijk en Kapelweg)

Afgelopen zomer is de NABO aan de Kleine Teenkweg in Eefde al opgeheven.

Derde kwartaal 2021

De overige twee, die ook aan de Hulzerdijk en Wagenvoortsdijk grenzen, zijn in het derde kwartaal van 2021 aan de beurt. De overgang op de Hulzerdijk krijgt een tunnel voor voetgangers, fietsers en ruiters. De overgang Wagenvoortsdijk (aansluiting op de Hulzerdijk) beveiligen we met spoorbomen, knipperlichten en bellen.

Verkeers- en ontrekkingsbesluit Aalsvoort-West / Rossweg

Deze week publiceren we het verkeers- en ontrekkingsbesluit van de overgang Aalsvoort-West / Rossweg. De ontrekking van de overgang Aalsvoort-West/Rossweg is nog onderdeel van het besluit van de gemeenteraad. Deze procedure loopt achter op de overige NABO’s, omdat hier de calamiteitenroute ten behoeve van bedrijventerrein Aalsvoort nog geregeld moest worden. De alternatieve calamiteitenroute gaat lopen via de Nengersteeg. De besluiten vindt u bij de openbare bekendmakingen in ons gemeentenieuws.

Deel dit artikel