Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Ook in onze gemeente zien we het aantal inbraken stijgen in deze donkere maanden. Kunt u zelf ook iets doen om de inbraakkans te verkleinen? Zeker!

Wanneer een woning onverlicht is, zien inbrekers dat de bewoner niet thuis is. Daarom is het verstandig gebruik te maken van tijdschakelaars en buitenlampen die werken met een sensor. Geef de woning dus een bewoonde indruk. En speel de inbreker in de kijker door goede verlichting te plaatsen. Beveilig uw woning met goed hang-en-sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Sluit ramen en deuren en draai deze ook op slot.

Schuren en garages zijn in trek

Inbrekers hebben het niet alleen op uw woning voorzien. Ook schuren en garages zijn in trek. Dit komt omdat hier vaak waardevolle spullen in staan zoals elektrische fietsen of duur gereedschap. Zorg er voor dat uw schuur op slot is en er zo min mogelijk dure spullen in staan. Zet ook uw fiets op slot.

Registreer uw bezittingen

Tot slot: registreer uw bezittingen! Daarmee wordt het illegaal doorverkopen van uw spullen (heling) een stuk minder aantrekkelijk. Kijk op www.stopheling.nl of download de Stop Heling-app.

Wees alert tijdens oud & nieuw

Oud & nieuw komt er aan. Wellicht viert u een van deze dagen buitenshuis met vrienden of familie. Voor dieven een uitstekende gelegenheid om in te breken. U doet er goed aan in deze tijd extra oplettend te zijn. Neem bovenstaande tips serieus. Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken

Deel dit artikel