‘Water drinken helpt om je fit te voelen en je lichaam in balans te houden.’ Dat is het idee achter de #7dagenwater challenge van afgelopen week. Wethouder gezondheid Wendy Goodin deelde op zaterdag 18 juni tijdens de Sixday in Barchem flesjes water uit aan voetballers en beachvolleyballers. Dit viel erg in de smaak op deze warme dag.

wethouder deelt flesjes water uit
Wethouder Wendy Goodin deelde tijdens de Sixday in Barchem flesjes water uit aan de voetballers en beachvolleyballers.

“Als je sport kun je niet zonder water,” zegt Wendy Goodin. “Juist bij dit soort evenementen is het belangrijk dat ouders het goede voorbeeld geven en zelf ook veel water drinken. Zoete sportdrankjes passen daar niet bij. Het is heel mooi om te zien dat bijna 800 inwoners meededen met deze challenge.” De waterflesjes werden mogelijk gemaakt door Jongeren Op Gezond Gewicht Lochem.

Onderdeel van WK Volleybal

De #7dagenwater challenge is onderdeel van het WK Volleybal voor dames. Dit WK is van 23 september tot en met 15 oktober in Nederland. Gemeente Lochem is teamhost van het Argentijnse damesteam. In de aanloop naar het WK organiseerde BVC ’73 dit beachvolleybaltoernooi. Ook de volleybalverenigingen VV Forza en Avanti organiseren buurttoernooien. De beste teams spelen tijdens de finale op 18 september tegen elkaar. Deze finale is in Argentijnse sfeer bij Beleefboerderij De Kleine Carroussel in Laren.

Deel dit artikel