Wethouder Lex de Goede opende vrijdag 26 augustus het netsportveld op het schoolplein van OBS De Branink en Prins Willem Alexanderschool in Laren. “Complimenten voor de volleybalvereniging en de scholen om samen het netsportveld aan te leggen. Het netsportveld daagt kinderen uit om meer te sporten en te bewegen. Je kunt er verschillende sporten mee uitoefenen. Dus het verveelt niet snel,” verwacht wethouder Lex de Goede.

foto van de wethouder tijdens de opening

In de aanloop naar het WK damesvolleybal ontving VV Forza Harfsen-Laren subsidie van de provincie Gelderland voor de aanleg van dit netsportveld. Het is geschikt voor verschillende sporten omdat het stalen buitensportnet eenvoudig in hoogte versteld kan worden. Aansluitend verzorgden vrijwilligers van volleybalvereniging Forza Harfsen-Laren een clinic voor alle kinderen.

Onderdeel van WK Volleybal

Het wereldkampioenschap volleybal is van 23 september tot en met 15 oktober in Nederland en Polen. Gemeente Lochem is teamhost. Samen met Sportraad Lochem, BVC’73, V.V. Forza Harfsen-Laren en Avanti Volleybal ontvangen we dan het Argentijnse damesteam in onze gemeente.

Deel dit artikel