“Mijn tijd in Lochem was geweldig en interessant”. Wethouder Bert Groot Wesseldijk neemt afscheid van onze gemeente. Per 1 april gaat hij aan de slag als directeur a.i. van Tribuut. Zeven jaar lang was Groot Wesseldijk onze wethouder. Hierdoor kwam hij in contact met veel dorpsraden, verenigingen, organisaties en inwoners. Tijd voor een afscheidsinterview.

Bert Groot Wesseldijk: “Het mooiste vond ik de gesprekken met dorpsraden, verenigingen en inwoners. Samen er iets goeds van maken.”

“Ik heb mijn tijd bij de gemeente Lochem ervaren als geweldig en interessant. Geen dag ben ik met tegenzin naar mijn werk gegaan,” vertelt Groot Wesseldijk. “Hiermee wil ik niet zeggen dat alles makkelijk was. Zeker niet. Bij sommige grote besluiten realiseerde ik mij maar al te goed dat niet iedereen hier blij mee was. Soms viel het bij mij ook slecht en dan pieker je wel eens.”

Mooie momenten

De mooiste momenten waren volgens de vertrekkende wethouder de momenten dat de raad unaniem akkoord ging met een voorstel. En dat dit tevreden inwoners opleverde. “En ook werd ik altijd blij van initiatieven die inwoners zelf aandroegen. Als je dan ziet dat iets slaagt doordat iedereen de schouders er onder zet, dan is dat extra mooi.” Daarnaast heeft Groot Wesseldijk altijd met heel veel plezier samengewerkt met de collega’s binnen het gemeentehuis. “Iedereen werkt hier heel hard. Er is een grote loyaliteit naar elkaar en naar de inwoners toe.”

Hoogtepunt

Als hoogtepunt noemt Groot Wesseldijk de aanleg van glasvezel in het buitengebied. “Door de markt op een bijzondere manier in beweging te zetten kregen we het snel en goed voor elkaar. Samen met veel ambassadeurs uit het buitengebied. Daar ben ik bovengemiddeld trots op.” Echt dieptepunten kan Groot Wesseldijk zo niet noemen. “Wel vond ik het in begin lastig om te moeten beslissen over grote financiële zaken. Zonder politieke ervaring stond ik in 2014 voor de taak om 2,7 miljoen te bezuinigen. Dat was wel heel spannend en niet altijd makkelijk.”

Steun van thuisfront

De afgelopen zeven jaar had Groot Wesseldijk grote steun vanuit het thuisfront. “Als mijn vrouw dit werk mij niet gegund had, dan had ik het niet op zo’n manier kunnen doen. En ook niet met zo veel plezier. In de weekenden gingen we vaak samen op pad voor mijn werk. Dit heeft ons allebei warme contacten opgeleverd.” Die contacten gaat Groot Wesseldijk ook het meeste missen. “In gesprek gaan met dorpsraden, verenigingen en inwoners. Samen er iets goeds van maken. Dat was echt het mooiste.”

Aanpassen aan tijdsgeest

Groot Wesseldijk heeft nog een boodschap voor de politiek en onze inwoners. “Lochem is een prachtige gemeente. We hebben veel moois te bieden. Maar dat hoeft niet te betekenen dat alles hetzelfde moet blijven. Blijf je aanpassen aan de tijdsgeest. En ga altijd op zoek gaan naar verbetering. Hiervoor moet je met elkaar in gesprek blijven. Ook al ben je het niet altijd met elkaar eens. Zo komen we tot een nog mooiere gemeente.”

Digitale boodschap voor Bert Groot Wesseldijk

We werken aan een digitale afscheidsboodschap voor onze wethouder Bert Groot Wesseldijk. Aan u de vraag of u als dorpsraad, organisatie, vereniging, politieke partij of juist als inwoner een videoboodschap wilt opnemen.

Zo werkt het

  • Houd uw smartphone in een liggende positie (geen staand beeld)
  • Check of het geluid goed aan staat
  • Boodschap liever niet langer dan 15 seconden
  • Stuur het direct naar info@punkmedia.nl
  • WhatsApp/sms: 06 - 3456 3684
  • Voor 10 april 2021 inleveren
De boodschap wordt Bert Groot Wesseldijk aangeboden tijdens de digitale afscheidsreceptie op 16 april en verschijnt dan ook online.

Bert Groot Wesseldijk: “Het mooiste vond ik de gesprekken met dorpsraden, verenigingen en inwoners. Samen er iets goeds van maken.”

 

 

 

Deel dit artikel