Het werk van de in Lochem woonachtige kunstenaar Gert Roelofsen hangt in de werkkamers van burgemeester en wethouders. In samenwerking met de Stichting Kunstinitiatief Lochem (SKIL), is het werk van Roelofsen gekozen voor de expositie.

De nieuwe expositie in de kamers van de burgemeester en wethouders.

Omdat deze kamers niet voor iedereen toegankelijk zijn, is het mogelijk om de presentatie te bekijken op het videoscherm in de hal.

Wie is Gert Roelofsen?

Gert Roelofsen studeerde op latere leeftijd af aan de Kunstacademie Minerva te Groningen. Hij experimenteerde met verschillende werkwijzen en kwam daarbij steeds uit op een techniek waarin het vloeien het hoofdthema vormde. Daarnaast bouwde hij jarenlang ervaring op als figuratief aquarellist. Aquarellen uit die periode hangen nu in de bestuurskamer van het Gemeentehuis. 

Fascinatie door licht en water

Hij aquarelleert nu met verdunde  acryl op cellofaan. Deze “aquacrylen” hangen in de Burgemeesterskamer. De sfeer van de Waddenzee en alles wat maar met licht en  water te maken heeft fascineert hem mateloos. Zijn werk komt letterlijk vloeiend tot stand: de gestuurde toevalligheid.

Deel dit artikel