In november 2019 begint Circulus-Berkel met de snoei van laanbomen in het buitengebied. In het afgelopen voorjaar is een deel van de voorgenomen snoei 2019 uitgevoerd. De overige bomen worden in de maanden november en december gesnoeid.

Langs de wegen in het buitengebied staan maar liefst 55.000 bomen. Ze zijn belangrijk voor ons landschap, dus we zijn er zuinig op. Door goed onderhoud en verjonging in etappes bereiken we een aantrekkelijk en veilig landschap met bomen in verschillende soorten, leeftijden en structuren. Langs onze wegen in het buitengebied mogen en kunnen bomen ouder worden dan bijvoorbeeld in de kernen. Veiligheid staat daarbij voorop, als een boom een gevaar oplevert, dan wordt deze gekapt.

Snoei

Het snoeien van de laanbomen gebeurt in ‘deelgebieden’. In het voorjaar is een deel van de bomen in het buitengebied van Barchem gesnoeid, de andere bomen volgen komende maanden. Het gaat om circa 2.000 laanbomen. Meestal worden de bomen opgekroond en wordt het dode hout verwijderd. De werkzaamheden worden uitgevoerd met een hoogwerker. Bomen kunnen er na een goede snoeibeurt vaak weer jarenlang tegenaan. Aanwonenden ontvangen binnenkort een brief over de werkzaamheden. Eind 2019 start de gemeente ook met het onderhoud van ruim 11.000 bomen langs de wegen in het buitengebied van Laren. Dit traject loopt door tot het voorjaar van 2020. Het volgende snoeiseizoen start eind 2020. Dan zijn de bomen in het buitengebied van Gorssel aan de beurt.

Overlast beperken

Circulus-Berkel zal de overlast voor buurt en weggebruiker zoveel mogelijk beperken. Op de plek van de snoeiwerkzaamheden worden de wegen gedeeltelijk afgezet.

Vragen?

Neem bij vragen over het onderhoud van de bomen contact op met Circulus-Berkel, www.circulus-berkel.nl/contact. Heeft u vragen over het beleid, mail ze dan gerust naar onzebomen@lochem.nl.

Deel dit artikel