Denkt u erover uw huis energiezuiniger te maken? Na een tijdelijke stop gaat de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor huiseigenaren (die in hun eigen huis wonen). Vanaf 2 september 2019 kunt u de subsidie aanvragen. Tot en met 2020 is er 84 miljoen euro beschikbaar.

Wilt u voor de SEEH in aanmerking komen, dan moet u minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in uw eigen koophuis uitvoeren. U kunt de subsidie aanvragen, nadat u de maatregelen heeft uitgevoerd en betaald. Ook moet u als aanvrager zowel de eigenaar als bewoner zijn van de woning. Als u al eerder gebruik hebt gemaakt van de regeling, komt u niet opnieuw in aanmerking voor subsidie.

Ook na 2020 geld beschikbaar

Per 15 augustus 2019 worden alle voorwaarden van de regeling bekend gemaakt. Bijvoorbeeld over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvragen. Er is alleen subsidie beschikbaar voor de maatregelen die na publicatie van de regeling uitgevoerd worden. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen. Via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), is tot en met 2030 subsidie beschikbaar om woningen te isoleren.

Energieloket

Heeft u wel interesse, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Of welke maatregelen geschikt zijn voor uw huis? Kijk eens op energieloketlochem.nl. U kunt via de website ook vrijblijvend een afspraak maken met een van de energiecoaches van LochemEnergie. Zij bekijken samen met u uw woning en kunnen u tips en advies geven.

Kijk voor meer informatie over deze subsidieregeling op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deel dit artikel