Op 1 juni was er opnieuw een versoepeling van maatregelen. Omdat het coronavirus voldoende onder controle blijft. De horeca kon weer open. Het goede weer hielp mee aan een goede stemming. Vorige week werden de terrassen neergezet met 1,5 meter tussenruimte.

Wat geldt bij horecabezoek?

Voor elk restaurant en café binnen en buiten geldt dat gasten aan een tafel of bar zitten en 1,5 meter afstand van elkaar houden. Behalve als ze deel uitmaken van hetzelfde huishouden.

Voor een tafel binnen geldt aanvullend dat er verplicht gereserveerd moet worden. En dat een medewerker vraagt of u verkouden bent of koorts heeft. Met deze klachten moet u thuisblijven.

Er mogen maximaal 30 gasten binnen zijn. Buiten mogen meer gasten zitten, als er maar genoeg plaats is om 1,5 meter afstand te houden. Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel.  

Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. 

Wanneer een coronatest?

Je hebt milde klachten die passen bij het coronavirus. Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak. De test kan aantonen of je het coronavirus op het moment van afnemen hebt. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

Testlocaties

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft twee testlocaties. In Vaassen en Zelhem. 

Afspraak maken

Bel voor een afspraak  0800-1202 (landelijk gratis telefoonnummer). Het nummer is 7  dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken. 
Deel dit artikel