Op 1 juni kon de horeca weer aangepast open. Een opluchting voor Rick Ling, die dubbel werd getroffen door de coronacrisis. Wethouder Economische Zaken Eric-Jan de Haan sprak hem. Hoe is het om weer gasten te ontvangen in de 1,5 meter economie?

Wethouder Eric-Jan de Haan (links) ging op bezoek bij Rick Ling van restaurant Lu-Lin in Exel.

Het gesprek is op het terras in Exel. Rick Ling runt hier zijn oriëntaals specialiteitenrestaurant Lu-Lin, wat ‘groen bos’ betekent. Hij begon zijn zaak in januari. In februari werd de keuken aangepast. De kok uit China kon de reis niet maken, vanwege corona. Begin maart opende de keuken en was er plek voor 70 gasten. Na een week moest alle horeca dicht.

Nu zijn gasten weer welkom. Vooraf informeerde hij bij de gemeente naar de richtlijnen. Tussen de tafels zit 1,5 meter ruimte en binnen is een looproute aangebracht. Het bedienend personeel kreeg voor de opening uitgebreide uitleg over alle regels. 

Rick is dolblij dat hij weer gasten kan ontvangen. Leuk én broodnodig. 1 juni zelf was redelijk stressvol: “Mensen waren echt blij, maar hadden weinig geduld voor de vragen vooraf. Dat vraagt tijd. Op een piekmoment hebben we wat stoelen van het terras weggehaald om het aan te kunnen.”

Tijdens het gesprek rinkelt de telefoon alweer. Een reservering. De wethouder vraagt of klanten het restaurant weer weten te vinden: “Een aantal vaste klanten blijft mij trouw in mijn nieuwe restaurant, vertelt Rick Ling. “Ze waarderen de kwaliteit van het eten. De ligging is gunstig en het pand heeft veel mogelijkheden. Ik hoop dat ik die vanaf 1 juli weer volop kan benutten.”

Eric-Jan de Haan: “We hebben in deze crisistijd veel contact met ondernemers. Om te horen of wij als gemeente nog ergens mee kunnen ondersteunen. En ook om hen een hart onder de riem te steken. Het team Economische Zaken denkt graag mee”.
Deel dit artikel