Deze week is de Week van de Mediawijsheid, een week die in het teken staat van internet, media en het veilige gebruik hiervan. Vanzelfsprekend vinden we dit als gemeente erg belangrijk. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents (8-12 jaar).

Aanmelden kan hier: www.joinhackshield.nl/gemeente/lochem. Deze Cyber Agents leren via de game HackShield spelenderwijs hoe ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegenonline gevaar.

Speel samen:Hoe Copy Koppie is de rest?

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid heeft HackShield een nieuwe Quest gelanceerd. Dat is een korte doe-opdracht die Cyber Agents samen met een volwassene kunnen spelen. De Quest heet “Hoe Copy Koppie is de rest?”. Hij gaat over auteurecht. In de Quest zoeken de Cyber Agents naar foto’s waar mensen op staan die daar geen toestemming voor hebben gegeven. Lukt het om de foto’s op tijd te verwijderen?

Speel mee als cyber agent van de gemeente Lochem

De Quest is te spelen via www.joinhackshield.nl en de app. Let op, meld je eerst aan als cyber agent voor de gemeente Lochem. Want de cyber agents die de komende tijd de meeste punten verdienen, nodigen we uit voor de huldiging in februari 2021.

De burgemeester en de jeugdagent van onze gemeente, verheugen zich natuurlijk op een groot aantal junior cyber agents!

In het onderwijs

Klassen die meespelen met MediaMasters kunnen via de levels en de Quest bovendien extra punten scoren voor hun klassentotaal. Wij wensen je een mediawijze week!

Deel dit artikel