‘Ben je voorbereid op criminaliteit? Word geen slachtoffer!’ Dat is het thema van de nationale Week van de Veiligheid van 11 tot 15 oktober 2021. Tijdens deze week informeren wij u, onze inwoner of ondernemer over verschillende vormen van criminaliteit. Hoe herkent u ze?  En hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt? Meer bewust is meer alert met als doel: meer weerbaar.

Er zijn veel technieken, waarmee criminelen mensen geld afhandig proberen te maken. En er zijn veel tekenen, die kunnen wijzen op criminele activiteiten. We informeren u hierover graag. Zodat u bijvoorbeeld phising of WhatsApp-fraude herkent. En er geen slachtoffer van wordt.

Hoe houden we criminelen buiten? 

Het is niet alleen digitale criminaliteit waarvan wij u graag meer bewust maken. Ook in uw directe omgeving kunt u te maken krijgen met criminele activiteiten. Zoals stroperij, inbraak of het dumpen van afval. In het komend gemeentenieuws geven we u informatie en tips.

Naoberschap is krachtig middel

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “We wonen en werken in een prachtige, uitgestrekte gemeente. Door de kracht van ons naoberschap te benutten, kunnen we het samen veilig houden. Vindt u iets verdacht? Meld het dan!”. Mooie voorbeelden van samen de schouders eronder zijn de WhatsApp-preventiegroepen. Of ondernemers die in gesprek gaan over de veiligheid op hun bedrijventerrein.

Kom 16 oktober naar de escaperoom!

Jongeren uit het voortgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd in de escaperoom op het Graafschapterrein in Lochem. Op zaterdag 16 oktober van 14.00-17.00 uur. Vier jongeren krijgen samen 30 minuten de tijd om te voorkomen dat zij online worden afgeperst met privé-foto’s.

Talkshows voor ondernemers 

“Ondernemers kunnen in de week van 11 tot 15 oktober elke dag een online talkshow volgen. Ze gaan over cyber- en digitale veiligheid, overvallen, ondermijning en geweld. Informatie volgt via onze digitale nieuwsbrief voor ondernemers, sociale media en op www.lochem.nl. Bent u ondernemer en wilt u de nieuwsbrief Lochemse Zaken Nieuws ook ontvangen? Aanmelden kan op www.lochem.nl/blijfopdehoogte.  

Vragen over veiligheid

Heeft u een vraag aan de gemeente over veiligheid? Of wilt u een zorg delen?  Stuur dan een e-mail aan d.derksen@lochem.nl

 

Deel dit artikel