Beheersbare jaarwisseling in onze gemeente. We wensen u allereerst alle goeds voor 2022! Hopelijk kunnen we elkaar dit jaar weer vaker ontmoeten! De jaarwisseling 2021-2022 was er een in lockdown, met voor het tweede jaar op rij een landelijk vuurwerkverbod. Voor sommigen was het helaas lastig om zich daaraan te houden.  Toch verliep de jaarwisseling in onze gemeente goed beheersbaar.

Gelukkig waren er ook dingen wel mogelijk. Zoals carbidschieten. Ruim 60 groepjes beleefden plezier aan deze traditie. Toezichthouders van de gemeente bezochten veel carbidschieters met een kleine attentie en tips.

Initiatieven

Inwoners konden op initiatief van de gemeenteraad ook subsidie aanvragen. Te gebruiken om elkaar op alternatieve manieren toch te ontmoeten. Tien initiatieven maakten we als gemeente mede mogelijk. Zoals een online nieuwjaarsbijeenkomst met pubquiz aan de Goorseweg, waaraan bijna alle gezinnen mee deden. Het uitdelen van ontbijtjes in de Gravenbuurt in Lochem.  Ontmoetingen met koffie, thee en chocolademelk in Gorssel. En een lichtpuntjesactie in Zwiep.

Deel dit artikel