Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve over de coronapandemie.

foto van de burgemeester in de natuur
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Maak plannen en blijf in beweging. Onze prachtige natuur nodigt je uit”. Foto Jeanette van de Meij.

Beste inwoners,

Corona is nog steeds onder ons. En voorlopig blijft dat zo. We kunnen niet voorspellen hoe lang het nog nodig blijft om de samenleving beperkingen op te leggen om te voorkomen dat de zorg overbelast raakt. We zitten nu weer in een lockdown vanwege de omikronvariant. Nog steeds heeft de zorg het zwaar en nog steeds moeten we samen er alles aan doen om de besmettingen laag te houden om te voorkomen dat de zorgketen helemaal vastloopt.

Ik begrijp dat het zwaar is om in de zoveelste golf weer uw beste beentje voor te zetten. Ook voor jongeren, maakt corona er het leven niet leuker op. Maar blijf vooral niet eenzaam op die zolderkamer zitten. Probeer er buiten op uit te trekken. Pak bijvoorbeeld met een vriend of vriendin de mountainbike. Sport je normaal gesproken bij een vereniging? Kijk dan eens of de club alternatieven bedenkt om toch op een veilige manier in beweging te blijven. En maak vooral ook plannen voor komende zomer. Put hoop uit het feit dat we uit deze coronapandemie komen.

We hopen dat de scholen op 10 januari de deuren weer mogen openen. Vooral voor kwetsbare kinderen en jongeren is les in de klas heel belangrijk. Het geeft ze houvast en het plezier van klasgenoten. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen waarom het belangrijk is dat we de omikronvariant moeten afremmen. Laten we ons daarom houden aan de maatregelen, adviezen en basisregels.

Ondanks alles hoop ik dat u een fijne jaarwisseling beleeft. Ik wens u voor 2022 een hoopvol jaar toe. Dat kleine lichtpuntjes mogen uitgroeien tot grote lichtpunten. En uiteindelijk een uitweg in deze pandemie. Blijf gezond! Blijf als noabers voor elkaar zorgen. Heb lief en hou vol!

Met vriendelijke groet,

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve

Deel dit artikel