Veel mensen willen in onze mooie gemeente wonen. Elk jaar heten burgemeester en wethouders onze nieuwe inwoners van harte welkom. Met een bijeenkomst én een kennismaking met een van onze kernen. Vanwege het coronavirus zat dat er voor de lichting augustus 2020-september 2021 helaas nog niet in. Maar we bedachten iets anders. Iets minder kennismaking met elkaar, maar wel erop uit in de gemeente! We hopen dat onze nieuwe inwoners zich snel thuis voelen!

Onze burgemeester hoopt dat u er als nieuwe inwoner vaak op uit gaat om onze gemeente beter te leren kennen.

Onze nieuwe inwoners kregen begin deze week een welkomstkaart en een fietsroute in hun brievenbus. De route kunnen ze fietsen wanneer ze willen. Bij de kaart is een waardebon voor koffie met gebak langs de route. Ook staan verspreid over locaties in de gemeente informatietasjes van de VVV klaar. En op ons Youtubekanaal staat een digitaal welkom van de burgemeester en een video over wat er in hun nieuwe woonomgeving zoal te doen is. Ook als u al langer in de gemeente woont de moeite waard om te bekijken!

Foto of selfie

We vragen onze nieuwe inwoners om een foto of selfie te sturen van uw fietstocht, het ophalen van een informatietasje of het drinken van uw kopje koffie! Dan kunnen wij u later deelgenoot maken van hun inzendingen. Zo ziet u Lochem eens door de ogen van nieuwe inwoners.

Geen kaart ontvangen?

Bent u tussen augustus 2020 en september 2021 in onze gemeente komen wonen en heeft u geen welkomstkaart en fietsroute ontvangen? Neem dan contact via nieuweinwoners@lochem.nl.

 

Deel dit artikel