12 december

De politie krijgt regelmatig meldingen dat er nu al vuurwerk wordt afgestoken. Er zijn mensen die zich daaraan storen, vaak is dat met een reden. Zo kunnen huisdieren en kleine kinderen er bang van worden. Om de overlast van vuurwerk zo klein mogelijk te houden, heeft de overheid besloten dat vuurwerk afsteken alleen mag op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur.

Vuurwerk kopen

Het vuurwerk van vuurwerkwinkels met een verkoopvergunning kunt u veilig gebruiken. Dit vuurwerk voldoet aan de wettelijke eisen. U herkent een legale vuurwerkwinkel aan een bordje met de tekst ‘Verkoop vuurwerk’. Roken en open vuur verboden.’ U mag maximaal 25 kilo vuurwerk kopen en in huis bewaren.

Wanneer te koop?

Het vuurwerk is te koop op vrijdag 28, zaterdag 29, en maandag 31 december. Verkopers mogen geen vuurwerk verkopen aan kinderen onder de zestien jaar. De minimumleeftijd voor het kopen van vuurwerk staat ook op de verpakking.

Veilig vuurwerk afsteken

Gaat u vuurwerk afsteken of hier buiten naar kijken? Bescherm dan uw ogen en die van uw kinderen met een vuurwerkbril. Als u het vuurwerk afsteekt volgens de gebruiksaanwijzing, heeft u de minste kans op ongelukken. Op YouTube staan verschillende filmpjes die u laten zien hoe u veilig vuurwerk afsteekt.

Deel dit artikel