In elke dorpskern van onze gemeente een laadpaal. Dat is de inzet van burgercoöperatie LochemEnergie/ELEKtrip. Nu steeds meer mensen elektrisch rijden, groeit de vraag naar openbare laadpalen.

Schoner rijden helpt om de overstap te maken van olie, gas en kolen naar duurzame energie. Foto: Rutger Hollander Fotografie

De gemeente juicht de toename van het elektrisch rijden toe. Schoner rijden helpt om de overstap te maken van olie, gas en kolen naar duurzame energie. Zelf heeft de gemeente elektrische dienstauto’s, die buiten kantoortijd door anderen te gebruiken zijn. Ook onze boa’s rijden elektrisch.

Kwestie van vraag en aanbod

De gemeente speelt geen rol bij de vraag waar en hoeveel laadpalen er komen. Dat is een kwestie van vraag en aanbod. LochemEnergie/ELEKtrip heeft nu een goede manier gevonden om zelf openbare laadpalen neer te zetten en ook te beheren. De volgende nieuwe paal komt op het Graafschapterrein in stad Lochem. Ook de snellader bij het gemeentehuis wordt beheerd door LochemEnergie. Deze zomer komt eenzelfde soort snellader in Gorssel.

Denk mee

Waar moeten volgens u de volgende 10 publieke laadpalen komen? In uw wijk, bij uw dorpshuis of vereniging? U kunt meedenken en uw suggestie mailen naar laadpalen@elektrip.nl.

Zelf een laadpaal aanvragen?

Als inwoner kunt u ook zelf een laadpaal aanvragen. U doet uw aanvraag eenvoudig bij LochemEnergie of bij marktpartij Allego (openbaarladen.nl). Zij dienen de aanvraag vervolgens in bij de gemeente. Het aanvragen van een vergunning en het plaatsen van laadpunten aan de openbare weg gebeurt dus door de coöperatieve vereniging LochemEnergie of door Allego.
Heeft u een winkel of bedrijf en is de parkeerplaats 24/7 toegankelijk? Dan kunt u een openbare toegankelijke laadpaal plaatsen mét een privé-aansluiting. Voor meer informatie neemt u contact op met laadpalen@eletrip.nl.

Wat kost het?

De gemeente betaalt niet mee aan het oplaadpunt. De gemeente zet als het nodig is een verkeersbord neer en zorgt voor de markering op de parkeerplaats bij een laadpaal. LochemEnergie/ELEKtrip en Allego investeren in de oplaadpalen en doen exploitatie en beheer. Zij hanteren verschillende tarieven en voorwaarden. Het is raadzaam hier vooraf informatie over in te winnen. Dat kan op de pagina: oplaadpunt aanvragen.

Korting

Leden van LochemEnergie krijgen 15% korting op de laadkosten bij een laadpaal van LochemEnergie/Elektrip. Meld uw laadpas aan via info@elektrip.nl.

 

Deel dit artikel