De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad 2020’, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen gemeente. Daarvoor kunt u van 13 augustus tot en met 31 oktober 2019 een eenvoudige online enquête invullen.

Op deze manier draagt u bij aan een beter fietsklimaat in onze gemeente. En vult u de enquête in, dan maakt u ook nog kans op een elektrische fiets.

Veilig en comfortabel fietsen

Fietsen is plezierig, praktisch en gezond. De Fietsersbond vindt dat elke fietser zich onbezorgd in het Nederlandse verkeer moet kunnen bewegen. Daarom nemen zij, net als onze gemeente, allerlei initiatieven om het fietsklimaat te verbeteren. De verkiezing Fietsstad 2020 is een van deze initiatieven.

Alle gemeenten doen mee

De verkiezing is inmiddels een vast beeld in het Nederlandse fietslandschap waar eens in de twee jaar een nieuwe gemeente wordt gekozen die deze eretitel mag dragen. Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing, maar de kans om de eretitel te bemachtigen wordt natuurlijk groter zodra er veel enquêtes worden ingevuld.

Help mee!

Help mee om van Lochem fietsstad 2020 te maken! Ga vanaf 13 augustus naar www.fietsstad.nl en vul de enquête in.

Deel dit artikel