Zorgt u intensief voor een ander? Of kent u iemand die dat doet? Woont u met iemand samen die chronisch ziek, hulpbehoevend, verslaafd of een beperking heeft? Heeft u extra zorg voor een van uw ouders of voor een kind? Of is er iemand in uw omgeving - een familielid, vriend of buur - voor wie uw hulp onmisbaar is? De gemeente Lochem wil u heel graag bedanken voor wat u doet! Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De gemeente Lochem stelt een bedrag van € 100 ter beschikking als blijk van waardering voor mantelzorgers: het Mantelzorgcompliment.

Mantelzorgers die zorgen voor iemand die in de gemeente Lochem woont, kunnen tot 30 november 2022 het Mantelzorgcompliment aanvragen via het Knooppunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Lochem.

Aanvraagformulier

Aanvraagformulieren vindt u bij de receptie van het gemeentehuis in Lochem. Of bij het kantoor van Stichting Welzijn Lochem. Online vindt u het formulier op www.welzijnlochem.nl. Mantelzorgers die al geregistreerd zijn bij het Knooppunt Mantelzorg ontvangen uiterlijk 15 september het aanvraagformulier per post.

Waardering voor kinderen

Ook voor kinderen die in een gezin opgroeien waar veel zorg is, is er een speciale blijk van waardering. Zij kunnen een cadeaubon t.w.v. € 25,- aanvragen. Daarnaast worden zij uitgenodigd voor een leuke FUN-dag.

Vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment of wilt u meer weten over de voorwaarden? Kijk dan op www.welzijnlochem.nl. Of neem contact op met het Knooppunt Mantelzorg: mantelzorg@welzijnlochem.nl of (0573) 29 70 00. Zij helpen u graag verder.

Deel dit artikel