10 oktober

Dertig deelnemers uit verschillende kernen waren 4 oktober te gast bij het college tijdens het inspiratiecafé in Almen. Zij dachten mee over de vier thema’s die het college heeft uitgewerkt in een voorlopig collegeprogramma op hoofdlijnen.

Elke deelnemer mocht tijdens de avond in een ontspannen sfeer meedenken over de thema’s  Onze Leefomgeving, Sterke Economie, Vitale  Samenleving en Nieuwe Energie. Telkens een half uur, om vervolgens mee te denken over het volgende onderwerp. De collegeleden waren de tafelvoorzitters. Met stift noteerden de inwoners hun inbreng op de papieren tafelkleden waarmee de tafels waren gedekt.

Veel kennis

De deelnemers wonen en/ of werken in onze gemeente. Soms al heel lang en soms ook nog maar kort. Alles bij elkaar opgeteld was tijdens de avond veel gebiedskennis aanwezig. Dat leverde veel tips en ideeën op. Vooral over het aanpakken van knelpunten en het benutten van kansen dichtbij huis.

Positief

De bijeenkomst werd gewaardeerd. Een van de deelnemers zei hierover: “Chapeau voor het initiatief. Wat een ideeën, gedachten en overdenkvoorstellen kwamen er langs! Ik hoop dat dit soort mogelijkheden om mee te denken zich vaker voordoen”. Ook het college kijkt positief terug op de bijeenkomst. De burgemeester en de wethouders hebben alle inbreng meegenomen naar het gemeentehuis. Het is de komende weken aan hen om keuzes te maken: wat krijgt een plek in het collegeprogramma en wat (nog) niet?

Uw inbreng

Het inspiratiecafé was een van de manieren waarop het college in gesprek ging met inwoners over wat nodig is om onze gemeente nog mooier te maken. Andere mogelijkheden De collegetour ‘Lochem Inspireert’ loopt nog tot half oktober. Daarna wordt verder geschreven aan het collegeprogramma op hoofdlijnen, zodat  dit half november kan met de raad kan worden besproken.  Heeft u nog een goed idee en wilt u weten hoe u kunt meedenken? Kijk dan op www.lochem.nl/collegetour.

Deel dit artikel