Op 4 mei herdenken we de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Ieder jaar doen we dat op verschillende plekken in de gemeente Lochem. Net als vorig jaar zullen ook dit jaar de herdenkingen in een aangepaste vorm plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen. Ook staan we stil bij 75 + 1 jaar vrijheid.

In Gorssel vanaf 15.20 uur en in Lochem vanaf 19.45 uur kunt u de herdenking via een livestream volgen op:

Bij beide herdenkingen is burgemeester Sebastiaan van ’t Erve aanwezig.

Herdenkingen andere kernen

In Almen, Laren, Barchem en Harfsen is op 4 mei een korte herdenking in klein gezelschap zonder publiek. Dit alles volgens de dan geldende maatregelen van het RIVM. Wel geven we graag de veteranen in onze gemeente een plek bij deze herdenking; waar dat mogelijk is zal een veteraan aanwezig zijn. Van deze herdenkingen maken we foto’s die vanaf 12 mei te zien zijn in gemeentenieuws en op www.lochem.nl. Uiteraard delen wij ze ook op instagram en facebook.

Film bevrijdingsverhalen gemeente Lochem

Helaas is het niet mogelijk om dit jaar 75 + 1 jaar vrijheid te vieren. Vorig jaar is er een prachtige filmreeks met verhalen over de oorlog gemaakt. Het gaat om persoonlijke verhalen van inwoners die de oorlog en de bevrijding hebben meegemaakt. Extra bijzonder is dat zij zijn geïnterviewd door jongeren. Dit levert bijzondere vragen, antwoorden en beelden op. Van deze filmreeks is ook een compilatie gemaakt. Hier kunt u naar verkorte versie van deze verhalen luisteren en bekijken.   

Deel dit artikel