Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 mei werd het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Lochem heeft drie nieuwe wethouders: Marja Eggink (Gemeentebelangen), Wendy Goodin (Gemeentebelangen) en Lex de Goede (Meedenken met Lochem). Eric-Jan de Haan (VVD) keert als enige terug in het nieuwe college. Deze maand stellen de wethouders zich aan u voor. Deze keer is Marja Eggink aan de beurt.

foto van Marja

Wil je je kort voorstellen aan Lochem?

“Mijn naam is Marja Eggink-Meuleman. Ik ben 62, geboren en opgegroeid in Laren. Mijn man Teun en ik hebben een zoon en schoondochter. We wonen in het mooie Larense Broek. Daar hebben we een agrarisch bedrijf met rundvee. We vinden het mooi dat onze zoon het bedrijf wil opvolgen. Ik ben jaren raadslid en fractievoorzitter geweest van Gemeentebelangen. Daarnaast had ik enkele bestuursfuncties en was ik trouwambtenaar bij de gemeente Lochem.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

“Dan ben ik graag in en rondom het huis bezig.”

Waarom wilde je wethouder worden?

“Na een mooie uitslag van de verkiezingen gingen we op zoek naar kandidaten. Voor mij was het een natuurlijke beslissing om me kandidaat te stellen. Vooral nu onze zoon elke dag in het bedrijf is.”

Waar zou je als eerste mee aan de slag willen gaan?

“Een van onze grootste opdrachten is woningbouw. Daarmee wil ik aan de slag, voor onze jongeren en ouderen én voor statushouders en vluchtelingen. Ik wil zo snel mogelijk de kernvisies laten vaststellen. Zodat we weten op welke plekken in de gemeente we in de toekomst kunnen bouwen. Daarnaast zullen de omgevingsvisie en landbouw en landschap, de agrarische sector, veel aandacht vragen. Ik heb er veel zin in en hoop dat we samen met inwoners, de raad en de medewerkers in het gemeentehuis mooie plannen mogen uitvoeren.”

Marja Eggink gaat zich bezighouden met:
  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Wonen
  • Landbouw en landschap
  • Water
Is kernwethouder voor:
  • Exel
  • Laren
Telefoon: (0573) 28 92 22
E-mail: bestuurssecretariaat@lochem.nl
Deel dit artikel