Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 mei werd het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Lochem heeft vier wethouders: Marja Eggink (Gemeentebelangen), Wendy Goodin (Gemeentebelangen), Lex de Goede (Meedenken met Lochem) en Eric-Jan de Haan (VVD). Deze maand stellen zij zich aan u voor. Dit keer is Lex de Goede aan de beurt.

foto van Lex de Goede

Wil je je kort voorstellen aan Lochem?

“Ik ben Lex de Goede, 60 jaar en getrouwd met Marlies. We wonen in Eefde, samen met hond, poes, sierduiven en goudvissen. Onze twee zoons en dochter zijn volwassen en het huis uit. Ik ben jurist en begonnen als douane-inspecteur, daarna als manager. In mijn laatste functie was ik plaatsvervangend directeur informatiemanagement.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

“Ik werk graag in de tuin of rond het huis. Verder knutsel ik aan auto’s en mijn motor. Ik volg wat er in de wereld gebeurt en lees zoveel mogelijk. Wandelen doe ik regelmatig. Ook stap ik graag zo nu en dan op de fiets.”

Waarom wilde je wethouder worden?

“Het lag niet voor de hand dat MmL als jonge partij in de coalitie zou komen. Toen we met Gemeentebelangen en de VVD gingen praten, werd het een ander verhaal. Het leek me erg leuk en eervol, dus het was een makkelijke keuze. Al zullen er momenten zijn dat het minder plezierig is omdat je niet iedereen blij kan maken.”

Waarmee zou je als eerste aan de slag willen gaan?

“Gelukkig is de gemeente financieel op orde. Wel moeten we besluiten nemen over een aantal voorzieningen in onze gemeente. Daar gaan we ons met aandacht op voorbereiden. Zo moet bijvoorbeeld een einde komen aan de langdurige discussie rond het Trefpunt en de Vullerschool. Ook voor klimaat en energie en openbare ruimte is er genoeg werk te doen!”

Lex de goede gaat zich bezighouden met:
  • Financiën en maatschappelijk vastgoed
  • Klimaat en energie
  • Openbare ruimte
  • Sport
Is kernwethouder voor:
  • Eefde
  • Epse
  • Joppe
  • Gorssel
Telefoon: (0573) 28 92 22 E-mail: bestuurssecretariaat@lochem.nl
Deel dit artikel