Tijdens de raadsvergadering van 30 mei werd het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Lochem heeft drie nieuwe wethouders: Marja Eggink (Gemeentebelangen), Wendy Goodin (Gemeentebelangen) en Lex de Goede (Meedenken met Lochem). Eric-Jan de Haan (VVD) keert als enige terug in het nieuwe college. Hij stelt zich aan u voor.

Wil je je kort voorstellen aan Lochem?

“Ik ben Eric-Jan de Haan, 55 jaar en getrouwd met Jannet. Samen hebben we een dochter, Franka, en zoon Mark. Na mijn studie sociale geografie werkte ik voor verschillende advies- en ingenieursbureaus. En later als ondernemer. Sinds 2018 ben ik wethouder in onze mooie gemeente.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

“Ik ben graag bezig in en rond huis. Of lekker sportief met hockey. Ik houd er ook van om mooie plekjes in Europa te ontdekken. Wandelen vind ik fijn, dat geeft ruimte om na te denken en tot oplossingen en nieuwe plannen te komen.”

Waarom wilde je wethouder blijven?

“In de vorige periode hebben we ondanks corona een paar zaken in gang kunnen zetten. Bijvoorbeeld voor een bloeiende vrijetijdseconomie die ruimte geeft aan onze ondernemers en vooral onze eigen inwoners. Dit zou ik graag verder versterken. Ik wil nog meer mensen helpen zodat ze kunnen blijven meedoen, vooral onze statushouders. En afronden wat al in gang is gezet, zoals de herinrichting van het centrum van Lochem en de nieuwe rondweg. Dus redenen genoeg!”

Waarmee zou je als eerste aan de slag willen gaan?

“Mijn werk hangt nauw samen met dat van mijn nieuwe collega-wethouders. Als eerste zou ik samen met hen willen kijken hoe we hoe we onze taken in goede onderlinge samenhang blijvend kunnen oppakken. En door dat goed met elkaar af te stemmen mensen vertrouwen te geven in de lokale politiek.

Eric-Jan de Haan gaat zich bezighouden met:

  • Economie
  • Recreatie en toerisme
  • Mobiliteit
  • Bestuurlijke vernieuwing

Is kernwethouder voor:

  • Lochem
  • Harfsen
Telefoon: (0573) 28 92 22
E-mail: bestuurssecretariaat@lochem.nl
Deel dit artikel