In de Berkelbode van woensdag 1 maart vindt u een speciale verkiezingskrant in duidelijke taal. Hierin leest u waar de verkiezingen op woensdag 15 maart over gaan. En er staat veel praktische informatie in over hoe stemmen werkt. Met dank aan Prodemos die deze krant maakte.

U leest hier de verkiezingskrant

Belangrijke data

Stempas

Alle inwoners met stemrecht ontvingen de stempassen. Geen stempas of stempas kwijt? Neem op tijd contact op met de gemeente. Doe dit voor 10 maart (als u digitaal een stempas wilt aanvragen) of voor 14 maart 12. 00 uur aan de balie van het gemeentehuis in Lochem.

Kandidatenlijsten

Voor 10 maart komt de kandidatenlijst in uw brievenbus. Online kunt u de kandidatenlijsten bekijken op

Stemmen in een andere gemeente met een kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente binnen uw waterschap of provincie stemmen? Dan moet u een kiezerspas aanvragen. Dat kan schriftelijk, digitaal of aan de balie van de gemeente. 

Een kiezerspas vraagt u aan door een formulier in te vullen. Dit formulier kunt u afhalen bij de gemeente. Op de pagina kiezerspas kunt u het downloaden, printen en opsturen. Of direct online invullen en versturen met uw DigiD. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2023 door de gemeente zijn ontvangen. Vergeet niet uw stempas mee te sturen. U ontvangt daarna de kiezerspas per post.

Bij de aanvraag stuurt u uw stempas mee en u ontvangt daarna een kiezerspas. Met deze kiezerspas kunt u gaan stemmen in elk stemlokaalbinnen de provincie Gelderland en/of het waterschap Rijn en IJssel.

In het gemeentehuis een kiezerspas aanvragen kan uiterlijk tot dinsdag 14 maart 2023 tot 12.00 uur. Vergeet niet uw stempas mee te nemen. Bekijk voor u langskomt onze openingstijden.

Meer informatie

Kijk op www.lochem.nl/verkiezingen of bel ons en vraag naar team Verkiezingen.

Deel dit artikel