27 februari

De kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapverkiezingen zijn vastgesteld. Op 20 maart 2019 kunt u naar het stemlokaal om uw stem uit te brengen. Noteer het alvast in uw agenda.

Kiesgerechtigde inwoners ontvangen de stempas uiterlijk 6 maart 2019 per post. Het gaat om 2 stempassen. Eén voor de Provinciale Statenverkiezingen van de provincie Gelderland en één voor het Waterschap Rijn en IJssel.

Waar kunt u stemmen?

In de gemeente Lochem zijn er 20 stemlokalen. Zo is in het Staring College in Lochem opnieuw een stemlokaal ingericht. Op de stempas staat altijd een adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Op de achterkant van de kandidatenlijst vindt u de locaties van alle stemlokalen. Deze kandidatenlijst wordt in de tweede week van maart huis-aan-huis bezorgd. Ze staan nu al op gelderland.nl/verkiezingen en op waterschapsverkiezingen.nl.

Volmacht

Kunt u niet zelf stemmen? Dan is het mogelijk om iemand anders te machtigen zodat uw stem niet verloren gaat. Dit kan door een onderhandse of schriftelijke volmacht. De gemachtigde moet ook een kiesgerechtigde zijn in de provincie Gelderland of het gebied van Waterschap Rijn en IJssel.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de verkiezingen? Kijk dan op lochem.nl/verkiezingen. Daar vindt u ook linkjes naar de verkiezingspagina’s van provincie en waterschap. U kunt ons ook bellen of een Whatsapp sturen.

Deel dit artikel