Zo’n 420 miljoen Europese kiezers oefenen met het uitbrengen van hun stem invloed uit op de koers die de Europese Unie de komende jaren gaat varen. De verkiezingen worden in heel Europa gehouden van 23 t/m 26 mei 2019. In Nederland kunt u op donderdag 23 mei uw stem uitbrengen. U stemt toch ook?

Europarlementariërs spelen namelijk een belangrijke rol bij vrijwel alle Europese wetgeving. Zij hebben daarmee een beslissende stem over afspraken tussen de regeringen van de lidstaten. Integratie, klimaatmaatregelen, een eventueel permanente wintertijd en migratie zijn slechts een greep uit de onderwerpen die aan bod komen in het Europees Parlement.

Stempas en kandidatenlijst

De stempas heeft u inmiddels in huis. Uiterlijk 20 mei valt ook de kandidatenlijst bij u in de brievenbus. Op de achterkant van deze kandidatenlijst vindt u de locaties van alle stemlokalen. Neem op 23 mei uw stempas en identiteitskaart mee.

Stemwijzer

Weet u nog niet op welke partij u uw stem wilt uitbrengen? Test dan uw politieke voorkeur op de stemwijzer. Aan de hand van 30 stellingen krijgt u een goed beeld welke partij het beste bij  u past. De stemwijzer vindt u via www.stemwijzer.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld over het geven van een volmacht, de stemlokalen in uw buurt of over het aanvragen van een nieuwe stempas? Kijk dan op www.lochem.nl/verkiezingen.

Deel dit artikel