Evenement organiseren in 2022. Lochem is een actieve gemeente waar doorgaans veel leuke en bijzondere evenementen worden georganiseerd. Van groots tot gezellig, voor en door onze inwoners. We weten inmiddels dat het organiseren van een evenement de laatste jaren veel onzekerheden met zich meebracht. En wat er in 2022 allemaal wel of niet kan, is koffiedik kijken.  Ook voor ons als gemeente. Toch zien we gelukkig dat er al evenementen op het programma staan voor komend jaar.

Organiseert u een evenement? Dan heeft u een evenementenvergunning nodig. Dat is niet voor niets, er komt namelijk nogal wat kijken bij een evenement. Voor u als organisator en ook voor de gemeente.  Bij de aanvraag voor een evenementenvergunning kijkt de gemeente onder andere naar de maatregelen die de organisatie neemt om te zorgen dat het evenement veilig verloopt. Denk hierbij aan brandveiligheid, de inrichting van de terrein en tegenwoordig de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Op tijd aanvragen

Vraag uw evenementenvergunning op tijd aan. Het beoordelen van de aanvraag duurt, afhankelijk van de grootte van uw evenement, 8 tot 12 weken. Dat komt omdat er soms meer vergunningen of ontheffingen nodig zijn voor een evenement, zoals een verkeersbesluit of een geluidsontheffing. Ook vragen we bij grote evenementen om advies bij de brandweer of de politie.

Zo vraagt u de evenementenvergunning aan

Op de pagina evenementenvergunning vindt u alle informatie. Het digitale formulier loodst u stap voor stap door de aanvraag. Op onze pagina staat een filmpje waarin wij u duidelijk vertellen hoe de aanvraag van een evenementenvergunning verloopt.

Heeft u vragen over uw evenement, weet u bijvoorbeeld niet of uw evenement een A, B of C evenement is, neem dan gerust contact op met mevrouw C. Groenendijk of mevrouw M. Hazewinkel via m.hazewinkel@lochem.nl en c.groenendijk@lochem.nl of (0573) 28 92 22. Beide zijn het beste in de ochtend bereikbaar, behalve op woensdag.

Deel dit artikel