Van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus trainen Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) boven Lochem. De bemanningen oefenen het aanvallen en uitschakelen van gronddoelen onder verhoogde dreiging. De helikopters vliegen tussen 9.00 en 21.00 uur meerdere keren per dag op lage hoogte.

foto van helikopter met strakblauwe lucht

Een terroristische aanslag is een voorbeeld van zogenoemde verhoogde dreiging. Hoog vliegen met een helikopter kan dan niet omdat helikopters zich dan niet kunnen verschuilen. Zij moeten juist laag dekking zoeken. Bijvoorbeeld achter een rij bomen, een bos of een heuvel. Zo kunnen zij hun werk doen en blijven ze buiten de radar van de tegenstander. Tijdens deze training gaan de bemanningen verschillende situaties oefenen. Vanaf de grond krijgen zij hulp van eenheden van de landmacht.

Informatie en meldingen vliegbewegingen

De oefening kan hinder of geluidsoverlast geven. Wilt u hierover een klacht indienen, dan kan dit online via de defensie-website. Hier vindt u ook informatie over de oefeningen en vliegbewegingen.

Deel dit artikel